ماهواره تدبیر آماده پرتاب/ انعقاد قرارداد برای ساخت ماهواره جدید

رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: طراحی و ساخت ماهواره تدبیر در دانشگاه علم و صنعت به پایان رسیده و این ماهواره با توجه به نوع موشک و پرتابگری که برای آن در نظر می گیرند در نوبت پرتاب قرار دارد. ماهواره تدبیر آماده پرتاب/ انعقاد قرارداد برای ساخت ماهواره جدید

محمدعلی برخورداری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اولین ماهواره ای که دانشگاه علم و صنعت به فضا فرستاد ماهواره نوید بود که با موفقیت پرتاب شد و پس از انجام ماموریت اصلی خود بازگشت.

وی با اشاره به برنامه های دانشگاه علم و صنعت برای ارتقا دانش فنی ساخت ماهواره تاکید کرد: دومین ماهواره علم و صنعت با پیشرفت مشخصات عملیاتی نسبت به ماهواره قبلی طراحی و ساخته شده و به سازمان فضایی ایران تحویل داده شد.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه پرتاب ماهواره تدبیر در اختیار دانشگاه علم و صنعت نیست، گفت: این ماهواره با توجه به نوع موشک و پرتابگری که برای آن در نظر می گیرند در نوبت پرتاب قرار دارد.

برخورداری خاطرنشان کرد: هم اکنون قرارداد جدیدی برای ساخت ماهواره هایی با ظرفیت فنی بالاتر در این دانشگاه منعقد شده است چرا که ساخت ماهواره هایی با این ظرفیت دیگر امری عادی محسوب می شود و به همین دلیل روی کار بر توسعه تکنولوژی های متعلق به ماهواره تمرکز کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه تکنولوژی های زیادی در ساخت ماهواره به کار گرفته می شود افزود: هنوز در برخی زمینه ها نیازمند توسعه هستیم و در برخی زمینه ها البته به خود کفایی رسیده ایم، برای مثال هیات خارجی از کشور کره جنوبی که پیش از این بازدیدی از دانشگاه علم و صنعت داشت از پیشرفت های ما در تجهیزات جانبی ماهواره متعجب شد.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه نیازمند توسعه فنی امکانات و تجهیزات به صورت مداوم در بخش ماهواره هستیم گفت: در حوزه ساخت ماهواره های دانشگاهی که بالاترین ماهواره های موجود در کشور محسوب می شوند شرایط خوبی داریم و دانش فنی این ماهواره ها در حال توسعه است.

وی با تاکید بر اینکه ماهواره تدبیر آماده پرتاب است اما اطلاعی از زمان پرتاب آن نداریم، خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ محقق در پژوهشکده ماهواره دانشگاه علم و صنعت در حال فعالیت روی پروژه های ماهواره ای که سفارش کار آن داده شده است، هستند؛ اگرچه روند برخی پروژه های تحقیقاتی به دلیل کمبود اعتبار کند شده اما پروژه های ماهواره ای به سرعت در حال حرکت به سمت جلو هستند.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .