هواپیمای مرموز فضایی در نقش آمبولانس فضایی

اگر برای یکی از فضانوردان ساکن در ایستگاه فضایی بین‌المللی اتفاقی روی دهد که مجبور به انتقال به زمین شود آنگاه چه باید کرد؟ اینجا صحبت از لزوم بکارگیری سیستم حمل و نقل فضایی فوری همچون یک آمبولانس فضایی است که خلأ آن بخوبی احساس می‌شود. حالا یکی از فضانوردان باتجربه ناسا که سابقه چند پرواز با شاتل‌های فضایی را دارد پیشنهاد جالب توجهی کرده است. هواپیمای مرموز فضایی در نقش آمبولانس فضایی

استفان رابینسون که اکنون رئیس گروه مهندسی هوا فضا و مکانیک دانشگاه کالیفرنیاست، می‌گوید هواپیمای فضایی مرموز نیروی هوایی آمریکا این قابلیت را دارد که همچون یک آمبولانس فضایی برای انتقال فضانوردان از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین به کار گرفته شود.

در عصر اکتشافات فضایی هواپیمای فضایی مرموز X-۳۷B نیروی هوایی آمریکا یک علامت سوال بزرگ به حساب می‌آید که در واقع کسی درباره ماهیت آن و این‌که چه مأموریت‌هایی انجام می‌دهد چیزی نمی‌داند. این سیستم حمل و نقل فضایی ساختاری شبیه شاتل‌های فضایی دارد که حالا بیش از پنج سال از بازنشسته شدن آنها می‌گذرد.

کارشناسانی همچون رابینسون معتقدند که می‌توان از این هواپیمای فضایی، جدا از مأموریت‌های مرموزی که برای آن تعریف شده است، برای انتقال فضانوردان بیمار از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین استفاده کرد.

نکته اینجاست که ایستگاه فضایی بین‌المللی مکانی مناسب برای ادامه حیات و فعالیت فضانوردانی است که ماه‌های طولانی در آن ساکن می‌شوند. اما از زمان بازنشسته شدن شاتل‌های فضایی در سال ۱۳۹۰/ ۲۰۱۱، این کپسول‌های سایوز ساخت روسیه بوده‌ است که برای جابجایی فضانوردان میان زمین و ایستگاه فضایی بین‌المللی به کار گرفته می‌شود.

این کپسول‌ها در پنج سال گذشته کار اصلی نقل و انتقال فضانوردان را عهده‌دار بوده است. این سیستم حمل و نقل فضایی که از پایگاه بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شده و با چتر مخصوص فرود می‌آید نقصی بزرگ دارد و آن این‌که برای انتقال فضانوردان مجروح یا بیمار به زمین ابزاری مناسب نیست. در واقع سایوزها به‌گونه‌ای طراحی شده‌ است که نمی‌توان از آنها به‌عنوان یک سیستم حمل و نقل امدادی استفاده کرد.

حالا کارشناسانی مثل رابیسنون فکر می‌کنند هواپیمای فضایی X-۳۷B انتخاب مناسبی برای انتقال فضانوردان مجروح یا بیمار به زمین است. او می‌گوید: استفاده از کپسول سایوز برای این منظور چندان عقلانی به نظر نمی‌رسد.

گذشته از آن‌که فضانورد در چنین حالتی باید فشار زیادی را تحمل کند، فرود کپسول رویدادی سخت است که در نقطه‌ای به دور از امکانات بهداشتی و درمانی صورت می‌گیرد. جالب اینجاست که فرود کپسول‌های سایوز موجب جراحاتی در فضانوردان می‌شود.

مطالعه‌ای در این زمینه صورت گرفته که نشان می‌دهد در ۴۰ درصد موارد، فضانوردان سالمی که سوار بر کپسول‌های سایوز راهی زمین می‌شوند در حین فرود دچار جراحاتی می‌شوند. اما فرود هواپیمای فضایی X-۳۷B که همچون یک هواپیما در باند فرودگاه فرود می‌آید به مراتب انتخاب مطمئن تر و عاقلانه تری به نظر می‌رسد.

به این ترتیب می‌توان امیدوار بود که فضانوردان نیازمند به امدادرسانی پزشکی فقط در عرض سه ساعت یا اندکی بیشتر ایستگاه فضایی بین‌المللی را ترک کرده و به زمین بازگردند.

منبع: جام جم آنلاین

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.