توفان شش ضلعیِ اسرارآمیز زحل

توفان شش ضلعی خیره کننده زحل تاکنون توجه بسیاری از ستاره شناسان و دانشمندان را به خود جلب کرده است. توفان شش ضلعیِ اسرارآمیز زحل

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوانبه نقل ازوبسایت " آی تک پست،" زحل زیباترین سیاره منظومه شمسی محسوب می شود. توفان شش ضلعی خیره کننده ای که در اطراف آن شکل گرفته هم بر زیبایی آن افزوده است. توفان شش ضلعی زحل در قطب شمال این سیاره اتفاق می افتد. از زمانی که این توفان ۴۰ سال پیش کشف شد، توجه بسیاری از ستاره شناسان و دانشمندان را به خود جلب کرده است.

توفان زحل در جایگاه خود ثابت است و به ندرت حرکت می کند. این درحالیست که خود سیاره زحل با ابرهایی احاطه شده است که در همه جهات در حرکت هستند. حرکت این ابرها باعث ایجاد بادهایی پرسرعت در سیاره زحل می شود. بادهایی که با سرعت ۱۶۵۰ کیلومتر بر ساعت در حرکت هستند.

توفان زحل در قطب شمال بسیار بزرگ و وسعت آن ۳۲.۱۹۰ کیلومتر است. با وجود اینکه این توفان ثابت است، بادها از میان آن با سرعت ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می کنند. در واقع ابرهای توفان زحل با حرکت بادها، جابجا می شوند.

مسئله جالبتر درباره این توفان شش ضلعی زحل تغییر رنگ آن است. منطقه قطب شمال زحل همیشه رنگ خود را از آبی به طلایی تغییر می دهد. علت این امر هنوز بوسیله دانشمندان کشف نشده است؛ اما برخی آن را تغییر فصل سیاره زحل توصیف کرده اند.

تصاویری از توفان شش ضلعی زحل بوسیله فضاپیمای جستجوگر کاسینی تهیه شده است. کاسینی دور زحل می گردد و اطلاعاتی از آن به زمین مخابره می کند.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.