شناسایی کوتوله مرموز قهوه‌ای توسط ناسا

کوتوله‌های قهوه‌ای اشیا شناور با جرم کم و همجوشی هیدروژن پایدار در فضا هستند که آزادانه حرکت می‌کنند و چون برخی ویژگی‌های آنها با ستارگان متفاوت است به نام ستارگان نافرجام شناخته می‌شوند. این اجرام بسیار بزرگتر از سیارات بوده و جرمی همانند خورشید دارند و اغلب به حلقه گمشده بین ستارگان و سیارات معروفند. شناسایی کوتوله مرموز قهوه‌ای توسط ناسا

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، کوتوله قهوه‌ای تازه کشف شده  OGLE- ۲۰۱۵-BLG-۱۳۱۹ نام دارد و مدار این کوتوله‌ قهوه‌ای سه واحد نجومی ستاره‌ میزبان خود است که در واقع پدیده‌ای نادر محسوب می‌شود و این پدیده صحرای کوتوله قهوه‌ای نام گرفته و موردی استثنایی است.

این کوتوله وزنی بین ۳۰ تا ۶۵ برابر جرم مشتری و حلقه دور این ستاره K نامیده شده که وزنی برابر نیمی از جرم خورشید است.

سرپرست این تحقیق یوسی شوارتزوالد در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیا اظهار کرد: هدف ما درک چگونگی چرخش کوتوله‌ها در اطراف ستارگان و فاصله نسبی آنها با ستارگان میزبان است.

وی در ادامه افزود: به نظر می‌رسد این صحرا چندان هم که تصور می‌شود خشک نیست.

این شی با استفاده از روش لنز گرانشی و به کمک اسپیتزر ناسا و تلسکوپ‌های فضایی سویفت کشف شده است. میکرولنزیک تکنیکی برای شناسایی موقعیت اجرام آسمانی و اشیاست. این اولین‌بار است که دو تلسکوپ در این رویداد میکرولنزیک با یکدیگر همکاری دارند.

جفری بریدن دانشمند JPL اظهار کرد: امیدواریم در آینده مشاهدات بیشتری از رویدادهای میکرولنزیک برای شناسایی کوتوله‌های قهوه‌ای و سیستم‌های وابسته به سیارات شناسایی کنیم.

نتایج این تحقیق در نشریه Astrophysical منتشر شده است.