کشف شیارهای عجیب و غریب در مریخ

دانشمندان همچنان در مورد شکل‌گیری سطح مریخ تحقیق می‌کنند و به تازگی در این سیاره سرخ رنگ شیارهای عجیبی کشف کرده‌اند. کشف شیارهای عجیب و غریب در مریخ

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، این تورفتگی‌ها در سطح مریخ نشانه خوبی برای تحقیق در مورد حیات بیگانگان بر روی این سیاره قرمز رنگ خواهد بود.

سرپرست این تحقیق آستین از دانشگاه تگزاس اظهار کرد: برخی دانشمندان معتقدند آتشفشانی زیر سطح مریخ پنهان است و شیارهای ایجاد شده نتیجه فعالیت‌های شیمیایی و محیط گرم این آتشفشان است.

البته شرایط کنونی بیانگر جایگاه مناسب حیات میکروارگانیسم‌هاست.

یکی دیگر از محققان این تحقیق جوزف لوی دانشیار پژوهشی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تگزاس اظهار کرد: با این کشف جدید به نظر می‌رسد مریخ می‌تواند سیاره‌ای قابل سکونت با آّب، گرما و مواد غذایی برای بشر باشد.

شیارها در نزدیکی حوضه هلاس بوده و با یخ‌های بسیار قدیمی پوشیده شده‌اند. از سال ۲۰۰۹ محققان این فرورفتگی‌ها را مشاهده کرده‌اند، اما تاکنون بررسی جدی در این مورد صورت نگرفته است.

وی در ادامه افزود: این شیارها شکل عجیب و غریب دارند، متحدالمرکز بوده و الگوی آنها مشابه مواد موجود در زمین است.

محققان بر اساس این یافته‌ها اظهار کردند: این شیارها و تورفتگی‌های عجیب نتیجه فعالیت آتشفشانی بوده و یخ سطح آن نیز تاثیر اصابت سیاره‌های کوچک بر سطح مریخ است.

مدل سه‌بعدی پیشرفته استفاده شده برای تعیین کمیت مواد، تصدیق‌کننده این تئوری است و وی امیدوار است با بررسی ارتباط بین گدازه و یخ فرم گرفته بر شیارها به درک بهتری از این موضوع دست یابد.

نتایج این تحقیق در نشریه Icarus و نشریه بین‌المللی تحقیقات منظومه شمسی منتشر شده است.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.