حل معمای فرودگر گمشده اروپا

تحقیقات جدید به ارائه جزئیات بیشتری در مورد فرودگر بیگل ۲ آژانس فضایی اروپا پرداخته که در سال ۲۰۰۳ به مریخ ارسال شده بود. حل معمای فرودگر گمشده اروپا

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، محققان اکنون می‌گویند که این کاوشگر برخلاف تصورات قبلی، فرود موفقی بر روی سیاره سرخ داشته و حتی ماموریت خود را نیز آغاز کرده بود، اما به دلیل ناموفق بودن استقرار پنل‌های خورشیدی، ارتباطی از آن در زمین دریافت نشد.

تردیدها باعث شده بود تا دلیل واقعی ناموفق شدن این کاوشگر در تماس با زمین مشخص نشود و تا پیش از این معلوم نبود که بیگل ۲ بر روی مریخ فرود آمده یا منفجر شده است.

اکنون دانشمندان دانشگاه لستر مدعی شده‌اند که توانسته‌اند گامی به کشف حقیقت نزدیک شوند.

به گفته محققان، یک تکنیک تحقیقاتی نوآورانه باعث این نتیجه‌گیری شده که بیگل ۲ سقوط نکرده، بلکه به خوبی روی سطح مریخ فرود آمده و بیشتر پنل‌های خورشیدی‌اش را مستقر کرده است.

این دانشمندان که قصد دارند به زودی یافته‌های خود را منتشر کنند، مدعی شده‌اند که تحلیل آن‌ها حاوی همه داده‌ها از زوایای مختلف خورشید برای اثبات این قضیه است.

آن‌ها می‌گویند: این تحقیق تایید کرده که فرآیندهای ورود، نزول و فرود برای بیگل ۲ به شکل مورد انتظار رخ داد و این فرودگر در روز کریسمس سال ۲۰۰۳ با موفقیت روی سیاره سرخ قرار گرفته بود.

اما به دلایلی تایید نشده، ارتباط آن با زمین حتی پس از فرود مسدود شد که یک دلیل احتمالی آن می‌تواند استقرار ناقص پنل‌های خورشیدی باشد. شاید با وجود استقرار سه پنل، آنتن RF آن نتوانسته از طریق پنل مستقر نشده چهارم به انتقال داده بپردازد.

تحقیقات احیا شده برای رفع خطای ارتباطات این کاوشگر توسط پرفسور مارک سیمز، مدیر سابق ماموریت بیگل ۲ در دانشگاه لستر آغاز شد. وی تحقیقات "بازتاب نور خورشید" را آغاز کرد که تصاویر واقعی و شبیه‌سازی شده فضاپیمای گمشده را منطبق می‌کرد.

سیمز با همکاری محققان دانشگاه مونتفورد، مدل جدیدی برای درک بیشتر در مورد تنظیمات مختلف فرودگر روی سطح مریخ طراحی کردند. وی همچنین از نرم‌افزار تجاری مدل‌سازی سه‌بعدی، جلوه‌های بصری و شبیه سازی برای ارتقای تحلیل استفاده کرد.

مدل سه‌بعدی فرودگر بیگل ۲ به بررسی بازتاب دقیق نور خورشید مجازی دانشمندان کمک کرد.

به گفته محققان، تحقیقات بازتابی تایید کرده که انتقال آنتن احتمالا توسط یکی از پنل‌ها که به خوبی مستقر نشده بود، مختل شده است.

فضاپیمای بیگل ۲ که در سال ۲۰۰۳ به مریخ پرتاب شده بود بخشی از ماموریت مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا بود که هنوز در مدار مریخ گردش می‌کند.

این کاوشگر در ۱۹ دسامبر ۲۰۰۳ از مدارگرد مارس اکسپرس جدا شد و یک هفته بعد قرار بود در روز کریسمس روی مریخ فرود بیاید اما هیچ سیگنالی بعد از آن دریافت نشد. تا حدود یک دهه بعد تصور می شد که این کاوشگر گم شده است، اما مدارگرد شناسایی مریخ ناسا در سال ۲۰۱۴ تصاویری از سطح سیاره سرخ ثبت کرد که نشان می‌داد بیگل ۲ واقعا روی سطح آن فرود آمده بود.

محققان خوشبین هستند که شاید این کاوشگر در سطح مریخ در حال کار باشد.

حل معمای فرودگر گمشده اروپا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .