کشف دو سیاره جدید توسط دانشمندان برزیلی

تیمی از ستاره‌شناسان برزیلی موفق به کشف دو سیاره در اطراف ستاره‌ای شبیه به خورشید به نام HIP ۶۸۴۶۸ شدند. کشف دو سیاره جدید توسط دانشمندان برزیلی

به گزارش ایسنا به نقل از زی‌نیوز، این دو سیاره جدید که به "ابر نپتون" و " ابر زمین" ملقب شده‌اند، نخستین نمونه‌های اکتشافی توسط محققان برزیلی درسال ۲۰۱۵ هستند. در آن سال، ستاره‌شناسان این کشور توانسته بودند سیاره‌ای مشابه مشتری را شناسایی کنند.

هدف این محققان، مقایسه منظومه شمسی با سایر سیستم‌های سیاره‌ای بود که منجر به این کشف شد. محیط سیاره‌ای اطراف ستاره HIP ۶۸۴۶۸ بسیار متفاوت از سیستم‌هایی است که سیارات زمین‌مانند دارند.

اگرچه جرم سیارات تازه کشف شده مشابه زمین و نپتون است، اما مدار آن‌ها در فاصله بسیار نزدیکی از ستاره میزبانشان قرار دارد که نشان می‌دهد احتمالا از فاصله دورتر به فضای داخلی سیستم خود مهاجرت کرده‌اند.

سیاره ابرنپتون موسوم به HIP ۶۸۴۶۸c دارای جرمی معادل ۵۰ درصد بزرگتر از سیاره نپتون است، اما فاصله آن تنها ۷۰ درصد مسافت بین زمین و خورشید است. این در حالیست که نپتون حدود ۳۰ برابر دورتر از زمین نسبت به خورشید قرار دارد.

سیاره ابر زمین HIP ۶۸۴۶۸b نیز سه برابر بزرگتر از زمین بوده اما مدار آن تقریبا سه درصد فاصله زمین تا خورشید است. این امر نشان می‌دهد که سیاره مذکور تقریبا به ستاره میزبانش که شش میلیارد سال سن داشته و در فاصله ۳۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد، چسبیده است.

به گفته محققان، یافته‌ها نشان از آن دارد که ستاره مذکور یک سیاره را بلعیده و شاهد آن، وجود سطوح بسیار زیاد عنصر لیتیوم است که معمولا در سیاره‌ها به وفور وجود دارد و ستارگان فاقد آن هستند.

این کشف در رصدخانه جنوب اروپا در صحرای آتاکامای شیلی انجام شده است.