کشف دو سیاره جدید توسط دانشمندان برزیلی

تیمی از ستاره‌شناسان برزیلی موفق به کشف دو سیاره در اطراف ستاره‌ای شبیه به خورشید به نام HIP ۶۸۴۶۸ شدند. کشف دو سیاره جدید توسط دانشمندان برزیلی

به گزارش ایسنا به نقل از زی‌نیوز، این دو سیاره جدید که به "ابر نپتون" و " ابر زمین" ملقب شده‌اند، نخستین نمونه‌های اکتشافی توسط محققان برزیلی درسال ۲۰۱۵ هستند. در آن سال، ستاره‌شناسان این کشور توانسته بودند سیاره‌ای مشابه مشتری را شناسایی کنند.

هدف این محققان، مقایسه منظومه شمسی با سایر سیستم‌های سیاره‌ای بود که منجر به این کشف شد. محیط سیاره‌ای اطراف ستاره HIP ۶۸۴۶۸ بسیار متفاوت از سیستم‌هایی است که سیارات زمین‌مانند دارند.

اگرچه جرم سیارات تازه کشف شده مشابه زمین و نپتون است، اما مدار آن‌ها در فاصله بسیار نزدیکی از ستاره میزبانشان قرار دارد که نشان می‌دهد احتمالا از فاصله دورتر به فضای داخلی سیستم خود مهاجرت کرده‌اند.

سیاره ابرنپتون موسوم به HIP ۶۸۴۶۸c دارای جرمی معادل ۵۰ درصد بزرگتر از سیاره نپتون است، اما فاصله آن تنها ۷۰ درصد مسافت بین زمین و خورشید است. این در حالیست که نپتون حدود ۳۰ برابر دورتر از زمین نسبت به خورشید قرار دارد.

سیاره ابر زمین HIP ۶۸۴۶۸b نیز سه برابر بزرگتر از زمین بوده اما مدار آن تقریبا سه درصد فاصله زمین تا خورشید است. این امر نشان می‌دهد که سیاره مذکور تقریبا به ستاره میزبانش که شش میلیارد سال سن داشته و در فاصله ۳۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد، چسبیده است.

به گفته محققان، یافته‌ها نشان از آن دارد که ستاره مذکور یک سیاره را بلعیده و شاهد آن، وجود سطوح بسیار زیاد عنصر لیتیوم است که معمولا در سیاره‌ها به وفور وجود دارد و ستارگان فاقد آن هستند.

این کشف در رصدخانه جنوب اروپا در صحرای آتاکامای شیلی انجام شده است.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.