تکمیل بزرگترین تلسکوپ فضایی با آینه‌هایی از طلا

ناسا ساخت تلسکوپ فضایی ۸.۸ میلیارد دلاری جیمز وب را به پایان رسانده‌است، تلسکوپی که مساحت آینه‌های ۶ ضلعی و طلایی رنگ آن هم اندازه یک زمین تنیس است . تکمیل بزرگترین تلسکوپ فضایی با آینه‌هایی از طلا

براساس گزارش گاردین، پس از بیست سال که از آغاز ساخت جانشین تلسکوپ هابل می‌گذرد، ناسا در نهایت ساخت یکی از بزرگترین تلسکوپ‌های فضایی جهان، تلسکوپ جیمز وب را به پایان رساند و به زودی آزمایش‌ روی آن را آغاز خواهد کرد.

چارلز بولدن رئیس ناسا خبر اتمام ساخت این تلسکوپ را که آیینه‌هایش از طلای ۱۸ عیار پوشیده شده‌است، وسعتی برابر یک زمین تنیس دارد و ارتفاع آن برابر یک ساختمان سه طبقه است را اعلام کرد.

این تلسکوپ با این هدف طراحی و ساخته شده‌است تا به جانشینی قدرتمند‌تر برای تلسکوپ مشهور و کهنسال ناسا، هابل تبدیل شود،‌تلسکوپی که طی ۲۶ سال گذشته به رصد شفق‌ها و ابرنواخترها پرداخته و آسمان را برای یافتن ماده تاریک نقشه‌برداری کرده‌است و میلیاردها ستاره، کهکشان و سیاره را کشف کرده‌است.

جیمز وب از صفحه‌ای خورشیدی برخوردار است که آن را به دو قسمت تقسیم می‌کند، یک بخش رو به خورشید که مسئولیت تامین انرژی تلسکوپ را به عهده دارد و یک بخش پشت به خورشید که به دلیل سرد بودن می‌تواند عوارض ناشی از گرم شدن تجهیزات رصد را خنثی کند. آینه تلسکوپ جیمز وب پنج برابر بزرگتر از تلسکوپ هابل است و این به آن معنی است که می‌تواند اجرام و ستاره‌های کم‌فروغ‌تر را نیز رصد کند.

در عین حال این تلسکوپ از توانایی رصد سیاره‌ها با جزئیاتی بسیار دقیق‌تر برخوردار است و به دانشمندان کمک می‌کند تا جزئیاتی دقیق درباره اتمسفر،‌فصل‌ها و حتی نشانه‌های حیات روی سیاره‌ها را بررسی کنند و با استفاده از تجهیزات فروسرخ خود می‌تواند در زمان سفر کرده و اولین ستاره‌های جهان هستی را مشاهده کند.

پیش از پرتاب در سال ۲۰۱۸،‌جیمز وب برای دو سال مورد آزمایش قرار خواهد گرفت زیرا برخلاف هابل وب در نقطه‌ای دورافتاده مستقر خواهد شد که امکان تعمیر آن توسط فضانوردان وجود ندارد. در ابتدا قرار بود این تلسکوپ در سال ۲۰۱۴ راهی فضا شود اما این برنامه در سال ۲۰۱۱ توسط کنگره آمریکا و با کاهش بودجه ناسا توسط کنگره به تاخیر افتاد.

منبع:همشهری آنلاین