کشف یک شهاب سنگ عجیب روی مریخ

مریخ نورد "کنجکاوی" ناسا در حال حاضر در حال بالا رفتن از دامنه کوه شارپ برای رسیدن به محل اکتشاف بعدی خود بوده و در این حین به یک جسم عجیب و غریب برخورد کرده است. کشف یک شهاب سنگ عجیب روی مریخ

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمودو، اوایل این هفته این کاوشگر موفق به کشف یک شهاب سنگ فلزی کوچک شد که دارای برخی از ویژگی‌های عجیب و غریب بود.

کنجکاوی با استفاده از تصویرساز کنترل از راه دور ChemCam یک شات دقیق و نزدیک از این جسم که اصطلاحا Egg Rock نام گرفته ضبط کرده است.

محققان در دانشگاه ایالتی آریزونا نشان دادند که این شهاب سنگ از نیکل-آهن ساخته شده است.

این شهاب سنگ آهنی به احتمال زیاد از هسته سیاره‌ای یک خرده سیاره سرچشمه گرفته و احتمالا از کمربند سیارک‌ها آمده است.

کاوشگر کنجکاوی پیشتر نیز موفق به یافتن شهاب سنگ بر سطح مریخ شده بود اما این شیء جدید دارای برخی از ویژگی‌های منحصر به فرد بوده که شهاب سنگ‌های پیشین نداشتند.

این شهاب سنگ به طرز قابل ملاحظه‌ای صاف بوده و در عین حال دارای چندین شیار عمیق است که به الگوهای آب و هوایی کلاسیک اشاره دارد.

سطح مریخ مملو از شهاب سنگ بوده و بنابراین یافتن موارد این چنینی غیر معمول نیست . شهاب سنگ‌ها می‌توانند به مدت میلیون‌ها سال بر روی سیاره سرخ بمانند و شرایط آب و هوایی مانند رطوبت و اکسیژن و اکسیده شدن بر روی آنها تاثیری ندارد.

این شهاب سنگها با توجه به ماهیت آهنی که دارند بسیار با دوام بوده و به احتمال زیاد در مقایسه با اجسام کم تراکم احتمال بیشتری برای سالم ماندن آنها وجود دارد.

مریخ همچنین دارای یک جو بسیار نازک بوده بنابراین انواع شهاب سنگ‌ها در اطراف آن پراکنده شده‌اند.