"مشتری" چگونه شکل گرفته است؟

سیارات غول‌پیکر جوان مشابه مشتری از گاز و غبار تشکیل شده‌اند و اکنون محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ و دانشمندان دانشگاه زوریخ و برن، سناریوهای مختلف را در مورد چگونگی ایجاد و تکامل این سیارات با استفاده از قدرت محاسباتی مرکز ابررایانه ملی سوئیس شبیه‌سازی کرده‌اند. "مشتری" چگونه شکل گرفته است؟

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه فیز، این محققان با مقایسه نتایج خود با رصدهای تلسکوپ‌ها توانستند تفاوت بزرگی را بین مکانیزم‌های شکل‌گیری فرضی شناسایی کنند.

این ستاره‌شناسان دو نظریه را ارائه دادند که چگونگی تولد سیارات غول‌پیکر گازی مشابه مشتری یا زحل را توضیح می‌دهند. یک مکانیزم شکل‌گیری از پائین به بالا بر این اساس است که ابتدا یک هسته جامد به اندازه ۱۰ برابر بزرگتر از زمین شکل می‌گیرد و سپس مقادیر چشمگیری از گاز را به خود جذب کرده و نگه می‌دارد.

نظریه دوم بر پایه یک سناریوی شکل‌گیری بالا به پائین است که بر اساس آن، دیسک گازی اطراف ستاره جوان به قدری بزرگ است که دلیل ویژگی خود-گرانشی غبار و گاز، بازوهای مارپیچی به همراه توده‌هایی در داخل آن‌ها شکل می‌گیرند. این توده‌ها سپس توسط گرانش خود بطور مستقیم در هم فرو ریخته و یک سیاره گازی را شکل می‌دهند.

نظریه اول "برافزایش هسته" و نظریه دوم "عدم ثبات دیسک" نامیده شده‌اند. در هر دو مورد، یک دیسک موسوم به "دیسک اطراف سیاره" در اطراف سیارات گازی بزرگ تشکیل می‌شود که به عنوان مهد تولدی برای شکل‌گیری قمرها ایفای نقش می‌کند.

محققان برای تشخیص معتبر بودن یکی از این نظریه‌ها، سناریوها را در ابررایانه پیز داینت سوئیس شبیه سازی کردند و تفاوت بزرگی بین دو مکانیزم شناسایی کردند. در سناریوی عدم ثبات دیسک،‌ گاز در اطراف سیاره بسیار سرد و حدود ۵۰ کلوین بود اما در نظریه دیگر، دیسک اطراف سیاره تا چند صد کلوین داغ می‌شد. این نتیجه‌گیری باعث پیش افتادن نظریه برافزایش هسته شد.

همچنین پیش از این فیزیکدانان نجومی تصور می‌کردند که دیسک اطراف سیاره از نظر جرم با دو سناریوی شکل‌گیری تفاوت چشمگیری داشته باشد، اما یافته‌های جدید محققان نشان داد که این فرضیه درست نیست.

دانشمندان همچنان به تحقیقات و شبیه سازی بیشتر برای درک این فرآیند نیاز دارند.

این تحقیق در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.