ثبت لحظه تولد یک سیستم ۳ ستاره‌ای

ستاره‌شناسان با استفاده از یک آرایه بزرگ میلی‌متری/زیرمیلی‌متری آتاکاما(آلما) و تلسکوپ آرایه بسیار بزرگ کارل جانسکی موفق به ثبت یک سیستم سه‌ستاره‌ای در میانه تولدشان شدند. ثبت لحظه تولد یک سیستم ۳ ستاره‌ای

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، این سیستم که L۱۴۴۸ IRS۳B نام دارد، در یک سحابی در صورت‌فلکی برساوش واقع در ۷۵۰ سال نوری زمین به تصویر کشیده شده است. فاصله ستاره درخشان اصلی از دو همراه خود به ترتیب ۶۱ و ۸۱ برابر فاصله زمین تا خورشید است.

تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ آلما به نمایش شکل‌گیری دو ستاره جوان در مارپیچی در اطراف یک ستاره پیرتر در مرکز سیستم پرداخته و نظریه شکل‌گیری ستارگان در نزدیکی یکدیگر را تائید کرده است.

بر اساس این نظریه، ستارگان اضافی می‌توانند در دیسک پیش‌سیاره‌ای یک ستاره دیگر ایجاد شوند. این دیسک‌ها محصول جانبی ابرهای گاز و غبار هستند که ستارگان جدید را به وجود می‌آورند.

ممکن است یک ابر عظیم در خود متلاشی شده و مواد بیشتری را درون خود می‌کشد که منجر به متراکم‌تر و داغ‌تر شدن هسته و در نتیجه، ایجاد واکنش هسته و تولد ستاره می‌شود.

تحقیقات پیشین نشان داده بود که احتمالا اعضای سیستم‌های چند ستاره‌ای یا در فاصله نسبتا نزدیک و یا خیلی دور از هم قرار گرفته‌اند. ستاره‌شناسان بر این باورند که تفاوت در فاصله در نتیجه مکانیزم‌های شکل گیری متفاوت ایجاد می‌شود. فاصله ستاره درخشان اصلی این سیستم از دو همراه خود به ترتیب ۶۱ و ۸۱ برابر فاصله زمین تا خورشید است.

ستارگان دور از هم زمانی شکل می‌گیرند که ابرهای بزرگتر در اثر تلاطم به چندین قطعه تجزیه می‌شوند. اما در مقابل، سیستم‌های نزدیک‌تر احتمالا نتیجه تکه تکه شدن دیسک‌های کوچکتر در اطراف یک پیش‌ستاره هستند.

این یافته‌ها در مجله نیچر منتشر شده است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.