نقص فنی "جونو" رفع شد

فضاپیمای جونو ناسا پس از بروز اشکال فنی که هفته گذشته آن را از جمع‌آوری اطلاعات در اطراف سیاره مشتری بازداشته بود، مجددا به فعالیت خود ادامه می‌دهد. نقص فنی "جونو" رفع شد

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، این فضاپیما در روز ۱۹ اکتبر در دومین مانور پروازی نزدیک خود به سیاره گازی منظومه شمسی، وارد حالت ایمنی حفاظتی شد.

اولیه مواجهه نزدیک جونو با مشتری در تاریخ چهارم ژوئیه اتفاق افتاده بود. این فضاپیما اکنون در یک مدار ۵۳ روزه قرار دارد و مانور بعدی آن برای روز ۱۱ دسامبر برنامه‌ریزی شده است.

این فضاپیما اکنون در سلامت کامل بوده و به خوبی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. جونو زمانی وارد حالت ایمن شد که یک مانیتور عملکرد نرم‌افزاری باعث ریبوت شدت رایانه فضاپیما شده بود. دلیل این مساله هنوز تحت بررسی است.

پیش از این نیز فضاپیمای مذکور اشکالاتی را تجربه کرده بود. برای مثال این کاوشگر قرار بود طی مانور روز ۱۹ اکتبر خود، یک احتراق موتور طولانی را انجام داده و از مدار ۵۳ روزه به یک مدار ۱۴ روزه که آخرین مدار علمی آن در اطراف مشتری است، تغییر مکان بدهد. اما بروز یک مشکل در دریچه‌های سیستم رانشگر اصلی "جونو" باعث به تاخیر افتادن این احتراق و انتقال آن به روز ۱۱ دسامبر شد.

جونو به منظور آماده‌سازی برای مواجهه بعدی، هفته گذشته یک مانور مداری منظم را انجام داد و رانشگرهای کوچکتر خود را برای ۳۱ دقیقه روشن کرد تا سرعت را تا ۹.۳ کیلومتر در ساعت تغییر دهد.

فضاپیمای خورشیدی ۱.۱ میلیارد دلاری جونو در اوت ۲۰۱۱ به فضا پرتاب شد و اکنون از تجهیزات علمی خود برای بررسی ساختار، ترکیبات و میدان‌های گرانشی و مغناطیسی مشتری برای درک بهتر شکل‌گیری و تکامل سیاره استفاده می‌کند. بسیاری از اطلاعات در مورد این غول گازی در جریان مانورهای نزدیک جونو جمع‌آوری شده‌اند.

ماموریت این فضاپیما تا فوریه ۲۰۱۸ ادامه خواهد داشت.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.