یادگاری‌ "شیاپارلی" بر روی مریخ

تصاویر جدید گرفته شده توسط یک ماهواره ناسا نشان می‌دهد که کاوشگر شیاپارلی در هنگام سقوط خود بر روی سطح مریخ یک دهانه برخوردی کم عمق را بوجود آورده است. یادگاری‌ "شیاپارلی" بر روی مریخ

به گزارش ایسنا به نقل از ای‌.بی‌.سی نیوز، تصاویر منتشر شده نشان دهنده جزئیاتی است که احتمالا گویای سرنوشت کاوشگر شیاپارلی بر روی مریخ است.

این کاوشگر که به سازمان فضایی اروپا تعلق دارد در تاریخ ۱۹ اکتبر ارتباط خود را با این سازمان از دست داد و دچار سرنوشت نامعلومی شد.

دو روز بعد از این اتفاق مدارگرد شناسایی مریخ موفق به ثبت تصاویری از مریخ شد که نشان دهنده لکه‌های سیاه رنگ و مکان احتمالی سقوط این کاوشگر بود.

آخرین تصاویر به دست آمده نشان می‌دهد که شیاپارلی در هنگام برخورد با سطح مریخ، با سرعت بیش از ۳۰۰ کیلومتر در ساعت(۱۸۶ مایل در ساعت)، دهانه‌ای به عمق ۵۰ سانتی متر (تقریبا ۲۰ اینچ) و ۲.۴ متر (۷.۹ فوت) طول را در سراسر مریخ بوجود آورده است.

این سازمان اعلام کرد که آنها هنوز هم در حال تجزیه و تحلیل محل‌های تاریک و نامتقارن در اطراف محل برخورد هستند که احتمالا نشان دهنده انفجار مخزن سوخت این کاوشگر است.

مقامات این سازمان اعلام کرده‌اند که به احتمال زیاد این کاوشگر قبل از فرود بر روی مریخ دچار اشتباه شده و در نهایت سقوط کرده است.

دانشمندان امیدوارند که با تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده بتوانند از دچار شدن فرودگر ExoMars ۲۰۲۰ به سرنوشت مشابه شیاپارلی جلوگیری کنند.

ناسا تنها سازمانی است که با موفقیت توانسته فرودگر رباتیک را بر روی مریخ فرود آورد که نمونه آن کاوشگر کنجکاوی در سال ۲۰۱۲ است.