سیاره پروکسیما b احتمالا قابل سکونت است

نتایج یک تجزیه و تحلیل جدید نشان می دهد سیاره Proxima b می تواند یک 'سیاره اقیانوسی' قابل سکونت باشد که با یک اتمسفر رقیق گازی بسیار مشابه زمین، احاطه شده است. سیاره پروکسیما b احتمالا قابل سکونت است

به گزارش گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، یک تیم بین المللی از محققان با محاسبه ابعاد این سیاره فراخورشیدی صخره ای و ویژگی های سطحی آن متوجه شدند که این سیاره احتمالا دارای ویژگی هایی است که توانایی حمایت از حیات را دارد.

پروکسیما b در منطقه قابل سکونت در نزدیک ترین همسایه خورشید به نام پروکسیما قنطورس ( Proxima Centauri) می چرخد و جرم آن تنها ۱.۳ برابر جرم زمین است. همچنین سطح این سیاره با یک اقیانوس مایع به عمق ۱۲۴ مایل پوشیده شده است.

محققان 'آزمایشگاه اخترفیزیک مارسی' در این مطالعه جدید که قرار است در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شود، سناریوهای بالقوه مختلفی را برای Proxima b کشف کردند.

دانشمندان ابتدا در ماه اوت از کشف این سیاره خبر دادند و احتمالا اولین سیاره فراخورشیدی است که توسط روبات های زمینی به آن اعزام خواهند شد.

محققان اکنون براساس رصدهای اولیه تعیین کرده اند که Proxima b به دور ستاره خود در یک مسافت ۰.۰۵ واحد نجومی می چرخد که کاملا در منطقه قابل سکونت قرار دارد.

به رغم نزدیکی تقریبی این سیاره به خورشید آن، تصور می شود که هنوز چنان سرد است که امکان برخورداری از آب مایع بر سطح آن وجود ندارد زیرا پروکسیما قنطورس یک کوتوله قرمز با جرم و شعاع تنها یک دهم خورشید و روشنایی هزار بار کمتر است .

محققان شعاع Proxima b را بین ۰.۹۴ و ۱.۴ برابر زمین پیش بینی کرده و در عین حال می گویند که این سیاره می تواند یک سیاره اقیانوسی باشد که آب آن شبیه اقیانوس های زیر سطحی در قمرهای یخی اطراف مشتری و زحل است.

با این توصیف، این سیاره باید پنج هزار و ۵۴۳ مایل شعاع داشته باشد، احتمالا ۵۰ درصد آن از صخره پوشیده شده است و ۵۰ درصد بقیه آن را یک اقیانوس عظیم تشکیل می دهد.

همچنین بر اساس این فرض، این سیاره اتمسفر رقیق و گازی شبیه اتمسفر زمین دارد.

اما در سناریویی دیگر، محققان می گویند که Proxima b یک سیاره بسیار متراکم است که هسته فلزی ۶۵ درصدی جرم آن را تشکیل می دهد و بقیه جرم آن را یک گوشته سنگی تشکیل می دهد.

بر اساس این سناریو، شعاع این سیاره تنها سه هزار و ۷۲۲ مایل خواهد بود.