سیاره پروکسیما b احتمالا قابل سکونت است

نتایج یک تجزیه و تحلیل جدید نشان می دهد سیاره Proxima b می تواند یک 'سیاره اقیانوسی' قابل سکونت باشد که با یک اتمسفر رقیق گازی بسیار مشابه زمین، احاطه شده است. سیاره پروکسیما b احتمالا قابل سکونت است

به گزارش گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، یک تیم بین المللی از محققان با محاسبه ابعاد این سیاره فراخورشیدی صخره ای و ویژگی های سطحی آن متوجه شدند که این سیاره احتمالا دارای ویژگی هایی است که توانایی حمایت از حیات را دارد.

پروکسیما b در منطقه قابل سکونت در نزدیک ترین همسایه خورشید به نام پروکسیما قنطورس ( Proxima Centauri) می چرخد و جرم آن تنها ۱.۳ برابر جرم زمین است. همچنین سطح این سیاره با یک اقیانوس مایع به عمق ۱۲۴ مایل پوشیده شده است.

محققان 'آزمایشگاه اخترفیزیک مارسی' در این مطالعه جدید که قرار است در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شود، سناریوهای بالقوه مختلفی را برای Proxima b کشف کردند.

دانشمندان ابتدا در ماه اوت از کشف این سیاره خبر دادند و احتمالا اولین سیاره فراخورشیدی است که توسط روبات های زمینی به آن اعزام خواهند شد.

محققان اکنون براساس رصدهای اولیه تعیین کرده اند که Proxima b به دور ستاره خود در یک مسافت ۰.۰۵ واحد نجومی می چرخد که کاملا در منطقه قابل سکونت قرار دارد.

به رغم نزدیکی تقریبی این سیاره به خورشید آن، تصور می شود که هنوز چنان سرد است که امکان برخورداری از آب مایع بر سطح آن وجود ندارد زیرا پروکسیما قنطورس یک کوتوله قرمز با جرم و شعاع تنها یک دهم خورشید و روشنایی هزار بار کمتر است .

محققان شعاع Proxima b را بین ۰.۹۴ و ۱.۴ برابر زمین پیش بینی کرده و در عین حال می گویند که این سیاره می تواند یک سیاره اقیانوسی باشد که آب آن شبیه اقیانوس های زیر سطحی در قمرهای یخی اطراف مشتری و زحل است.

با این توصیف، این سیاره باید پنج هزار و ۵۴۳ مایل شعاع داشته باشد، احتمالا ۵۰ درصد آن از صخره پوشیده شده است و ۵۰ درصد بقیه آن را یک اقیانوس عظیم تشکیل می دهد.

همچنین بر اساس این فرض، این سیاره اتمسفر رقیق و گازی شبیه اتمسفر زمین دارد.

اما در سناریویی دیگر، محققان می گویند که Proxima b یک سیاره بسیار متراکم است که هسته فلزی ۶۵ درصدی جرم آن را تشکیل می دهد و بقیه جرم آن را یک گوشته سنگی تشکیل می دهد.

بر اساس این سناریو، شعاع این سیاره تنها سه هزار و ۷۲۲ مایل خواهد بود.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.