آیا ناسا باعث ناکامی مریخ‌نورد اروپاست؟

فرودگر شیاپارلی اروپا که قرار بود اوایل این هفته در سطح مریخ قرار بگیرد، یک دقیقه قبل از زمان برنامه‌ریزی شده برای تماس با سطح سیاره، ارتباط خود را با کنترلگرهای آژانس فضایی اروپا از دست داد و تصاویر ناسا خبر از انهدام آن می‌داد. آیا ناسا باعث ناکامی مریخ‌نورد اروپاست؟

به گزارش ایسنا به نقل از تک‌تایمز، این تصاویر که توسط مدارگرد شناسایی مریخ ناسا ثبت شده، محل چترنجات و فرود شیاپارلی را نشان می‌دهند که به احتمال زیاد به دلیل سقوط سریع و کنترل نشده، به شدت با سطح سیاره سرخ برخورد کرده و منفجر شده است.

البته اخبار جدید حاکی از آن است که احتمالا یک ایراد رایانه‌ای باعث خطا در تخمین فاصله فرودگر تا زمین شده که در نهایت، باعث برخورد شدید آن با سطح شده است. در حقیقت به نظر می‌رسد که شیاپارلی نیم دقیقه زودتر سپر حرارتی و چترنجات خود را رها کرده است.

آیا ناسا باعث ناکامی مریخ‌نورد اروپاست؟

اگرچه انهدام فرودگر اروپا که بخشی از کاموریت اگزومارس ۲۰۱۶ بود، احتمالا در نتیجه اتفاقات پیش‌بینی نشده اتفاق افتاده است، اما یک نظریه جدید مدعی شده که از بین رفتن شیاپارلی اصلا تصادفی نبوده است.

اسکات وارینگ، یک محقق علاقمند به موجودات فضایی اظهار کرده که شیاپارلی به عمد توسط ناسا غیرفعال شده و اینکه ناسا پیش از این نیز این کار را بر روی کاوشگرهای دیگری که برای بررسی شواهد وجود حیات بیگانه در مریخ پرتاب شده بودند، انجام داده است.

شیاپارلی قرار بود روی منطقه فلات مریدیانی در مریخ فرود بیاید و فناوری‌های ماموریت آینده آژانس فضایی اروپا که قرار است در سال ۲۰۲۰ برای بررسی علائم حیات به سیاره سرخ اعزام شود، آزمایش کند.

به گفته وارینگ، ناسا تمام کاوشگرهای رقیبی را که توسط کشورهای دیگر از سال ۱۹۸۹ برای بررسی مریخ پرتاب شده بودند، به همین ترتیب از کار انداخته است. به این ترتیب، ناسا نخستین سازمان فضایی خواهد بود که وجود حیات بیگانه را روی این سیاره اعلام می‌کند.

این نظریه‌ساز جنجالی همچنین مدعی شده که ناسا مسئول انهدام کاوشگر فوبوس روسیه در سال ۱۹۸۹ و همچنین فرودگر مریخ این کشور در سال ۲۰۱۱ است.

فرود کاوشگر روی سیاره مریخ بسیار مشکل است و شیاپارلی تنها ماموریت ناکام در این راه نبوده است. ناسا تاکنون خوش‌شانس بوده و توانسته کاوشگرهای خود را روی سیاره سرخ فرود بیاورد. کاوشگر کنجکاوی این سازمان در حال حاضر به شواهدی دست یافته که نشان می‌دهد امروزه آب بصورت متناوبی در سطح مریخ جریان می‌یابد.