پیش بینی اوضاع جوی مریخ دغدغه این روزهای ناسا

همزمان با نزدیکتر شدن موعد اعزام نخستین گروه از انسانها به مریخ این پرسش مطرح می شود که پیش بینی اوضاع جوی در این سیاره چگونه صورت می گیرد. پیش بینی اوضاع جوی مریخ دغدغه این روزهای ناسا

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از اسپیس، اینجا بر روی زمین پیش بینی اوضاع جوی با ضریب دقت خیره کننده ای که با گذشته قابل مقایسه نیست، صورت می گیرد. این کار با استفاده از پیشرفته ترین فناوریهای ماهواره ای انجام می شود. حتی در این مسیر از مشاهدات صورت گرفته از ایستگاه فضایی بین المللی هم کمک گرفته می شود.

اما در مریخ چه می توان کرد؟ ناسا در نظر دارد تا حدود ۱۵ سال دیگر نخستین گروه از فضانوردانش را راهی مریخ کند و البته شرکت خصوصی اسپیس ایکس هم تلاشهایی در این زمینه انجام می دهد که حتی می تواند در این زمینه از ناسا هم سبقت بگیرد.

در حال حاضر مجموعه محدودی از ماهواره ها در مدار مریخ قرار دارند که با گردش به دور این سیاره روند اکتشافات روباتیکی در آن را تسریع می کنند. در این میان تنها شمار اندکی از آنها برای بررسی دقیق اتمسفر این سیاره به کار گرفته می شوند. به همین دلیل همزمان با فرود نخستین فضاپیمای حامل انسان در مریخ پیش بینی اوضاع جوی در این سیاره کار دشواری خواهد بود. به همین دلیل استفاده از شمار بیشتری از فناوریهای بررسی کننده اوضاع جوی این سیاره یک نیاز جدی به نظر می رسد.

با این حال پیش بینی ها حکایت از آن دارد که همزمان با نزدیکتر شدن موعد سفر نخستین گروه از انسانها به مریخ، شاهد فعال شدن شبکه بزرگی از سیستمهای پیشرفته ماهواره ای در اطراف این سیاره باشیم که فرآیند پیش بینی اوضاع جوی در آن را تسهیل می کند.

هم اکنون محققانی در MSSS واقع در سن دیگو آمریکا اوضاع آب و هوایی مریخ را به صورت هفته ای رصد می کنند که این کار از طریق دوربینهای نصب شده بر روی مریخ نوردها مدارگردهای فعال در مدار این سیاره صورت می گیرد.

یکی از اصلی ترین پیش بینی هایی که از این طریق صورت می گیرد متکی به دوربین مخصوص Mars Color Imager است که بر روی مدارگرد شناسایی کننده MRO متعلق به ناسا نصب شده است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.