تشکیل کنسرسیوم برای تعیین استانداردهای خدمات‌رسانی به ماهوا ره‌‌ها

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران،  سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) درصدد تشکیل کنسرسیومی برای بررسی استانداردها و روش‌های خدمات‌رسانی به ماهواره‌ها  در مدار است.  تشکیل کنسرسیوم برای تعیین استانداردهای خدمات‌رسانی به ماهوا ره‌‌ها

این تصمیم در ادامه تلاش برای ساخت روبات‌های ارائه دهنده خدمات به ماهواره‌های زمین‌ثابت  یعنی فضاپیماهای روباتیکی که قادر به ردیابی، تعمیر و جابجایی ماهواره‌های دیگر باشند، اتخاذ شده است.

به گفته بردفورد توزلی رئیس اداره فناوری تاکتیکی دارپا، این احتمال وجود دارد که پس از ساخت فضاپیماهای روباتیک، زمان ی که شریک صنعتی بخواهد برای اخذ بیمه درخواست کند، با مشکل اثبات مجو ز انجام این مأموریت  مواجه بشو د.

جامعه بین‌المللی در زمان ساخت و آغاز به کار ایستگاه فضایی بین‌المللی ، قوانین و مقرراتی را برای فضاپیماهای دولتی که از نزدیکی دیگر فضاپیماهای دولتی عبور می‌کنند و همچنین فضاپیماهای دولتی که از نزدیکی فضاپیماهای تجاری عبور می‌کنند، تدوین نمود . اما در حال حاضر، هیچ مقرراتی در مورد نزدیک شدن فضاپیماهای تجاری به یکدیگر وجود ندارد.

دارپا امیدوار است با تشکیل کنسرسیوم عملیات خدمات‌رسانی و نزدیک شدن فضاپیماها به یکدیگر  (CONFERS) بتواند این مشکل را حل کند.

بردفورد توزلی اظهار داشته است با توجه به اینکه صنعت بیمه و دیگر صنایع خواستار تعیین الزامات تأیید و پرداخت خسارت مربوط به  طول عمر و عملیات مأموریت‌های تجاری هستند و بدون آن برای تأیید بیمه اقدامی نمی‌کنند، تشکیل کنسرسیوم مذکور از اهمیت زیادی برخوردار است . وی افزود: اگرچه دارپا سازمان تنظیم کننده مقررات نیست ولی گردهمایی کارشناسان دولتی و صنعتی برای بررسی روش‌های مهندسی و جزئیات فنی نزدیک شدن ایمن فضاپیماها به یکدیگر، می‌تواند راهگشای تدوین قوانین آتی باشد.

شایان ذکر است تاد مستر مدیر برنامه تشکیل کنسرسیوم در نظر دارد برای انجام این کار با سازمان‌های دولتی از جمله ناسا و دیگر شرکت‌های بیمه و شرکت‌های فضایی  همکاری کند. افزون بر این، برنامه‌های دارپا در اختیار کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماوری جو سازمان ملل متحد (کوپوس) نیز قرار داده خواهد شد.

توزلی همچنین اظهار داشته است اگرچه تشکیل این کنسرسیوم از برنامه‌های معمول دارپا نیست و هزینه زیادی هم ندارد، ولی از ارزش همکاری بسیار زیادی برخوردار است.

منبع خبر : www.spacenews.com

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.