استفاده از جلبک‌های فضایی برای مقابله با سوءتغذیه در کنگو

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران ، محققان سازمان فضایی اروپا در تلاش بیست و پنج ساله خود برای یافتن ماده غذایی مناسب ی که در فضا هم قابل کشت باشد، به این نتیجه رسیده‌اند که از نوعی جلبک به‌نام ا سپیرولینا استفاده کنند.  استفاده از جلبک‌های فضایی برای مقابله با سوءتغذیه در کنگو

این جلبک قرن‌هاست به‌عنوان ماده غذایی در آمریکای جنوبی و آفریقا مورد استفاده قرار می‌گیرد و  اولین نفری که برای اولین بار از این نوع جلبک به‌عنوان غذا در فضا استفاده کرد، یکی از فضانوردان سازمان فضایی اروپا به‌نام سامانتا کریستوفورتی بود. هم‌اکنون  از این تجربه برای پروژه تأمین غذا در کنگو استفاده می‌شود.

استفاده از جلبک‌های فضایی برای مقابله با سوءتغذیه در کنگو استفاده از جلبک‌های فضایی برای مقابله با سوءتغذیه در کنگو

برای آنکه فضانوردان بتوانند در مأموریت‌های طولانی‌مدت فضایی دور از  زمین زندگی کنند ، باید بتوانند غذای خودشان را تأمین کنند. در این راستا، دانشمندان سازمان فضایی اروپا در تلاش هستند اکوسیستمی ایجاد کنند که بتواند به‌صورت دائم مواد زائد را به آب، اکسیژن و غذا تبدیل کند.

باکتری آرثرواسپیرا که بیشتر به نام اسپیرولینا شناخته می‌شود، سال‌هاست که برای تحقیقات در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته است. این  باکتری که بسیار سریع و آسان رشد می‌کند، دی‌اکسیدکربن را به اکسیژن تبدیل کرده و به‌عنوان ماده غذایی سرشار از پروتئین شناخته شده است. اسپیرولینا در برابر تشعشعات موجود در فضای ماورای جو نیز مقاومت بسیار خوبی دارد. شایان ذکر است ماده خوراکی که با استفاده از این باکتری در  سازمان فضایی اروپا تهیه شد ، در ایستگاه فضایی بین‌المللی به مصرف فضانوردان رسید تا از خوش‌طعم بودن آن در فضا نیز اطمینان حاصل شود.

مرکز تحقیقات SCK.CEN که یکی از شرکای سازمان فضایی اروپا در پروژه تهیه این ماده خوراکی است و از آغاز در ساخت آن همکاری داشته است، در مورد ژن‌ها، فعالیت‌های آنزیمی، چگونگی جذب نور، نوع حرکت در زمان رشد و همچنین چگونگی جذب مواد غذایی در این جلبک تحقیق کرده است و نتایج عالی به‌دست آمده از این تحقیقات هم‌اکنون در کنگو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماده غذایی غالب در کنگو کاساوا است، که پروتئین بسیار کمی دارد و در نتیجه استفاده از اسپیرولینا می‌تواند در تأمین پروتئین، ویتامین A و همچنین آهن مورد نیاز ساکنین آن نقش بسزایی داشته باشد. هم‌اکنون اسپیرولینا در حوضچه‌های آب دارای بی‌کربنات پتاسیم و دیگر مواد لازم در نقاط مختلف کنگو  پرورش داده می‌شود.‌ هر حوضچه میزان ماده لازم برای یک خانواده شش نفره را تأمین می‌کند. اسپیرولینا پس از برداشت، خشک و پودر می‌شود و  استفاده ۱۰ گرم از آن همراه با غذای روزانه، بیشتر مواد لازم بدن را تأمین می‌کند .

منبع خبر : www.esa.int

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.