تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی

دانشمندان موفق به تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی شدند. تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پاپیولار ساینس، بسیاری فکر می کنند که خورشید یک جرم فضایی ساکت و بی تحرک است اما واقعیت در نقطه مقابل آن قرار دارد. خورشید یک ستاره بسیار فعال است که در هر لحظه جریانهای عظیمی از پلاسما و ذرات باردار را راهی زمین می کند.

خوشبختانه میدان مغناطیسی زمین بخش زیادی از این ذرات مرگبار را به اعماق فضا باز می گرداند اما برخی از انواع فعالیتهای خورشیدی اختلالاتی را در عملکرد میدان مغناطیسی زمین ایجاد کرده که در نتیجه آن توفانهای ژئومغناطیسی شکل می گیرند. نور شمالگان و جنوبگان به دلیل همین تأثیرگذاری است.

تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی

اما نتیجه چنین تأثیرگذاری همواره زیبا نیست. یک توفان ژئومغناطیسی قدرتمند می تواند شبکه سراسری برق را دستخوش تغییرات اساسی قرار دهد که قطعی برق و سردردهای شدید نتیجه آن خواهد بود.

ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهد که یک توفان از این نوع بیش از یک تریلیون دلار خسارت به همراه خواهد داشت. از آن گذشته زمینه برای وقوع فجایع طبیعی دیگر هم بروز می کند.

دانشمندان به این واقعیت اشاره می کنند که برای برنامه ریزی جهت مقابله با این فجایع، نه تنها به درک درست از رفتار خورشید نیاز داریم بلکه نوع واکنش زمین به آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

اکنون نقشه جدیدی ارایه شده که در آن چگونگی این واکنش به نمایش گذاشته شده است. در این نقشه نیمی از قاره آمریکا به تصویر کشیده شده است که در آن نحوه واکنش زمین به توفانهای ژئومغناطیسی دیده می شود.

در یک توفان خورشیدی بزرگ ذرات منتشر شده از تاج خورشید (CME) راهی زمین شده و به میدان مغناطیسی آن برخورد می کنند. اگرچه بخش زیادی از این ذرات راهی به زمین پیدا نمی کنند اما برخی از آنها به هر ترتیب نفوذ کرده و همچون خط جریانی از برق به زمین می رسند.

دانشمندانی در آمریکا نقشه آماری را تهیه کرده اند که نشان می دهد این نوع جریانهای شدید در چه مناطقی ایجاد می شوند.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .