تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی

دانشمندان موفق به تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی شدند. تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پاپیولار ساینس، بسیاری فکر می کنند که خورشید یک جرم فضایی ساکت و بی تحرک است اما واقعیت در نقطه مقابل آن قرار دارد. خورشید یک ستاره بسیار فعال است که در هر لحظه جریانهای عظیمی از پلاسما و ذرات باردار را راهی زمین می کند.

خوشبختانه میدان مغناطیسی زمین بخش زیادی از این ذرات مرگبار را به اعماق فضا باز می گرداند اما برخی از انواع فعالیتهای خورشیدی اختلالاتی را در عملکرد میدان مغناطیسی زمین ایجاد کرده که در نتیجه آن توفانهای ژئومغناطیسی شکل می گیرند. نور شمالگان و جنوبگان به دلیل همین تأثیرگذاری است.

تهیه نقشه واکنش زمین به توفانهای خورشیدی

اما نتیجه چنین تأثیرگذاری همواره زیبا نیست. یک توفان ژئومغناطیسی قدرتمند می تواند شبکه سراسری برق را دستخوش تغییرات اساسی قرار دهد که قطعی برق و سردردهای شدید نتیجه آن خواهد بود.

ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهد که یک توفان از این نوع بیش از یک تریلیون دلار خسارت به همراه خواهد داشت. از آن گذشته زمینه برای وقوع فجایع طبیعی دیگر هم بروز می کند.

دانشمندان به این واقعیت اشاره می کنند که برای برنامه ریزی جهت مقابله با این فجایع، نه تنها به درک درست از رفتار خورشید نیاز داریم بلکه نوع واکنش زمین به آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

اکنون نقشه جدیدی ارایه شده که در آن چگونگی این واکنش به نمایش گذاشته شده است. در این نقشه نیمی از قاره آمریکا به تصویر کشیده شده است که در آن نحوه واکنش زمین به توفانهای ژئومغناطیسی دیده می شود.

در یک توفان خورشیدی بزرگ ذرات منتشر شده از تاج خورشید (CME) راهی زمین شده و به میدان مغناطیسی آن برخورد می کنند. اگرچه بخش زیادی از این ذرات راهی به زمین پیدا نمی کنند اما برخی از آنها به هر ترتیب نفوذ کرده و همچون خط جریانی از برق به زمین می رسند.

دانشمندانی در آمریکا نقشه آماری را تهیه کرده اند که نشان می دهد این نوع جریانهای شدید در چه مناطقی ایجاد می شوند.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.