کاوشگر جونو که چندی پیش بعد از طی یک مسافرت میلیون مایلی به سیاره بزرگ مشتری رسید، اکنون اولین تصاویر خود از این سیاره پر هیبت را به دست دانشمندان ناسا بر روی زمین رسانده است. این تصاویر بهترین نمونه هایی است که تا کنون از غول گازی منظومه شمسی ما به ثبت رسیده است و نشان دهنده طوفانهای سرکش قطب شمالی این سیاره است. اولین تصاویر جونو از مشتری به زمین رسید / غول گازی متفاوت از تصورات پیشینی ما است

به گزارش «تابناک» آنچه این تصاویر در اولین مرحله به ما نشان میدهد این است که قطب شمالی سیاره مشتری نسبت به سایر نقاط آن طوفانی تر و همچنین تار و مبهم تر از باقی مناطق مشتری است. این موضوع را «اسکات بولتون» داشنمند موسسه اختر شناسی Southwest Research در سن آنتونیو میگوید.

شفق قطبی در قطب جنوبی سیاره مشتری. این پدید به دلیل وضعیت قرارگیری سیاره مشتری از سطح زمین به سختی قابل رویت است. تصویر فوق ترکیبی از سه تصویر ضبط شده توسط جونو در حین پرواز از فراز قطب جنوبی مشتری است.

وی بیان کرده است که این تصاویر به سختی شبیه به آن چیزی است که پیش از این به عنوان سیاره مشتری میشناختیم. این تصاویر از نمای بسته مشتری را ناسا اخیرا منتشر کرده است. کاوشگر جونو این ها را در زمانی که در فاصله ۲۵۰۰ مایلی بر فراز ابرهای متلاطم و متراکم مشتری قرار داشته، به ثبت رسانده است.

قطب شمالی سیاره مشتری

این کاوشکر به محض آنکه وارد مسیر اصلی خود که از قطب تا قطب سیاره مشتری است وارد شد، تمامی ابزارهای جمع آوری داده خود از جمله دوبین پیشرفته خود را روشن کرده و اکنون اولین تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین توسط ناسا منتشر شده است. پیش از این اولین تصاویر از قطب های سیاره مشتری درسال ۱۹۷۴ و توسط کاوشگر «پایونیر ۱۱» و در مسیر خود به سمت زحل به ثبت رسیده بود.

بولتوم میگوید تصاویر دقیقی که جونو برای ما ارسال کرده است به کلی با آنچه پیش از این از مشتری دیده و تصور کرده بودیم متفاوت است. این کاوشگر همچنین اقدام به ارسال تصاویری مربوط به انوار جنوبی خیره کننده مشتری کرده است که به عنوان قدرتمندترین نمونه در کل منظومه شمسی تلقی میشود.

این تصاویر در اولین دور از سفر جونو به دور مدار مشتری که قرار است ۲۰ ماه دیگر نیز ادامه داشته باشد، است. بر خلاف زمین و مریخ که پوسته ای جامد و صخره ای دارند، مشتری یک غول گازی است که اولین سیاره تولد یافته بعد از خورشید در منظومه شمسی است. مطالعه این سیاره کمک زیادی به درک چگونگی شکل گیری زمین و سایر سیارات خواهد کرد.

کاوشگر جونو بعد از اتمام ماموریت خود در سال ۲۰۱۸ و در اختیار گذاشتن داده های کافی برای مطالعه دقیق مشتری در نهایت به درون این غول گازی فروخواهد رفت. ناسا این تقدیر را برای جونو رقم زده است تا مانع از برخورد اتفاقی این کاوشگر با قمرهای مشتری به ویژه قمر اروپا که هدف بعدی مطالعه دانشمندان است شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .