شباهت مریخ به بیابان‌های آمریکا

تصویر پانورامای جدیدی که از سطح سیاره مریخ به ثبت رسیده‌است، فلات‌ها و تپه‌هایی به رنگ قهوه‌ای و مسی را نمایش می‌دهد که شباهت زیادی به بیابان‌های جنوب غرب آمریکا دارد. شباهت مریخ به بیابان‌های آمریکا

براساس گزارش فاکس نیوز، این تصویر توسط کاوشگر کنجکاوی ثبت شده و به مناسبت پنجمین سالگرد فرود این روبات کاوشگر روی سیاره سرخ منتشر شده‌است.

این تصویر از ۱۳۰ عکس مختلف که توسط دوربین MAST کنجکاوی ثبت شده‌اند ایجاد شده‌است. منطقه مسطحی که پیش‌زمینه عکس را تشکیل داده‌است، با نام غیررسمی تپه‌های موری شناخته می‌شود زیرا نام بروس موری، یکی از روسای سابق لابراتوار پیش‌ران جت ناسا که در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفت، برای این منطقه انتخاب شده‌است.

شباهت مریخ به بیابان‌های آمریکا

تپه‌ها ماسه‌سنگ‌هایی هستند که دچار فرسایش شده‌اند و روی بخش‌های مسطح‌تر کوهستان شارپ قرار گرفته‌اند (برجستگی دورافتاده‌ای که در سمت چپ تصویر دیده می‌شود کوه شارپ نام دارد). این سازه‌ها اکنون در زیر لایه‌هایی از سنگ مدفون شده‌اند که از آنها به خوبی محافظت می‌کند. کنجکاوی اوایل سال ۲۰۱۶ لایه‌های نرم‌تر ماسه‌سنگ‌ها را که استیمسون نامیده می‌شوند، مطالعه کرد. سازه مسطح موری از رسوبات گلی بستر یک دریاچه ایجاد شده‌است.

برای اینکه بهتر ابعاد تصویر را درک کنید،‌فلات وسیعی که در سمت چپ بازوی روباتیک کنجکاوی قرار دارد ۹۱ متر از آن فاصله دارد و ارتفاع تپه نیز درحدود ۱۵.۲ متر است.

ماموریت اولیه کنجکاوی مطالعه سطح مریخ و جستجو برای یافتن نشانه‌هایی است که بتواند مریخ را سیاره‌ای سازگار با حیات نشان دهد. کنجکاوی در این ماموریت طولانی شده، به دنبال مدارکی است که توضیح دهند چگونه این بخش از دامنه کوه شارپ از محیطی مرطوب و زیست‌پذیر به محیطی چنین نامساعد تبدیل شده‌است.

همشهری آنلاین