در این سیاره فراخورشیدی شبه ونوس غنی از اکسیژن احتمالا اثری از حیات نیست

دانشمندان در راستای ماموریت کشف سیارات قابل سکونت به بررسی سیارات فراخورشیدی در آنطرف منظومه شمسی پرداختند. کشف سیاره دوردست شبه‌ونوس با نام GJ ۱۱۳۲b که ۳۹ سال نوری از زمین فاصله دارد همچنین یکی از یافته‌های این ماموریت است. در این سیاره فراخورشیدی شبه ونوس غنی از اکسیژن احتمالا اثری از حیات نیست

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از زی نیوز، محققان می‌گویند اگرچه ممکن است اتمسفر این سیاره غنی از اکسیژن باشد، اما به دلیل دمای سطحی بسیار بالا اثری از حیات در آن یافت نخواهد شد. دمای اتمسفر این سیاره احتمالا حدود ۴۵۰ درجه فارنهایت است.

محققان معتقدند به کمک مدل اتمسفر اقیانوسی ماگما می‌توانند معمای چگونگی تکامل ونوس در طول زمان را حل کنند.

رابین وردسوردس، دستیار نویسنده از دانشکده علوم کاربردی و مهندسی دانشگاه پالسون هاروارد، می‌گوید: ممکن است این اولین‌باری باشد که انسان اکسیژن را در یک سیاره سنگی خارج از منظومه شمسی کشف می‌کند.

فضانورد لورا شافر از مرکز اخترفیزیک اسمیتسونین- هاروارد و همکارانش به بررسی این سوال پرداختند: چه می‌شد اگر GJ ۱۱۳۲b از ابتدا یک اتمسفر غنی از بخار و آب داشت؟

ونوس به دلیل چرخش به دور ستاره‌‌اش که در فاصله ۱.۴ میلیون مایلی از آن قرار داشته تمامی آب خود را در اثر تابش نور ماوراء‌البنفش از دست داده است. پرتوی فرابنفش مولکول‌های آب را در هم می‌شکند و آنها را به هیدروژن یا اکسیژن تبدیل می‌کند که هر دوی آنها در فضا پخش خواهند شد.

احتمالا ونوس از ابتدا به اندازه زمین آب داشته، اما به دلیل نور خورشید تمام آنها از دست رفته است. هنوز هم شواهد کمی از بقایای اکسیژن در آن وجود دارد، اگرچه اکسیژن از دست رفته در این سیاره دانشمندان را به این چالش کشیده است.