انعقاد قرارداد ۲۰ میلیون دلاری برای ساخت بازوی روباتیک

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا قراردادی به مبلغ ۲۰/۷ میلیون دلار با شرکت اسپیس سیستمز لورال(SSL) منعقد کرده است که به موجب آن SSL طراحی و ساخت دو بازوی روباتیک را بر عهده گرفته است. این بازوهای روباتیک در برنامه خدمات‌رسانی مداری به ماهواره‌ها در مدار زمین‌آهنگ اهمیت ویژه‌ای دارد.  انعقاد قرارداد ۲۰ میلیون دلاری برای ساخت بازوی روباتیک

سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا برنامه خدمات‌رسانی روباتیک به ماهواره‌های زمین‌آهنگ را در اولویت برنامه‌های فضایی خود قرار داده است. هدف اصلی از اجرای این پروژه، ساخت یک بازوی روباتیک است که بتواند در مدار زمین‌آهنگ یا در نزدیکی آن سری عملیات‌های خدمات‌رسانی به ماهواره‌ها از جمله شناسایی ماهواره‌های آسیب‌دیده و آزادسازی آرایه‌های خورشیدی را انجام بدهد. قرار است اولین پرتاب در این زمینه در اواخر سال ۲۰۲۰ یا اوایل سال ۲۰۲۱ انجام بشود.

مسئولان سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا بازوهای روباتیک را اولین گام برای راه‌اندازی سامانه خدمات‌رسانی روباتیک به ماهواره‌های زمین‌آهنگ دانسته و در بودجه سال ۲۰۱۷، مبلغ ۳۳ میلیون دلار برای آن درخواست نمودند. به گفته رئیس دفتر فناوری تاکتیکی این سازمان، موفقیت پروژه مذکور ساختار عملیات ماهواره‌ای در مد ار زمین‌آهنگ را تغییر خواهد داد؛ چرا که بدین‌ترتیب ردیابی سامانه‌های دفاعی موجود در این مدار، امکان‌پذیر خواهد بود.

سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا پیش از این در ماه مارس اظهار کرده بود که با استفاده از بازوهای روباتیک امکان برقراری اتصال ماهواره‌‌ خدمات‌دهنده با دیگر ماهواره‌ها را امکان‌پذیر خواهد نمود. همچنین این بازوها دارای اتصالاتی هستند که حرکت سریع آنها را ممکن می‌سازد. این بازوها جایگذاری مناسب ماهواره‌ای که به مدار اشتباه انتقال پیدا کرده است و همچنین ارتقای ابزارها و نظارت‌های دقیق را امکان‌پذیر می‌سازد.

شایان ذکر است ساخت بازوهای روباتیک سابقه‌ای بیش از ده سال دارد و اولین بار در پروژه دیگری با نام اختصاری FREND انجام شده بود.

شرکت SSL سازنده ماهواره‌های مخابراتی تجاری بزرگ است و تحت نظارت شرکت MDA فعالیت می‌کند که خود یکی از پیشگامان عرصه روباتیک فضایی است. بنا بر اظهار مسئولان این شرکت، قرارداد بازوهای روباتیک با سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا در ادامه تحقیقات انجام شده در راستای قراردادهای سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ منعقد شده است. در ماه سپتامبر، سازمان آمریکایی قراردادی ۲۵۰ هزار دلاری برای انجام یک تحقیق پنج‌ماهه با این شرکت منعقد کرد که به موجب آن امکان نصب آنتن ماهواره‌هایی که در حال حاضر در مدار قرار دارند، ممکن خواهد شد.

به گفته رئیس شرکت SSL، توانایی خدمات‌رسانی ایمن و مشترک به ماهواره‌هایی که در مدار زمین‌آهنگ قرار دارند، موجب تغییر در طراحی و عملیات فضاپیماها از جمله در مونتاژ، تعمیرات خواهد شد. در نتیجه هزینه‌های ساخت و انتقال مداری ماهواره کاهش پیدا کرده و در مقابل، سودمندی و قابلیت آنها افزایش خواهد داشت.

منبع خبر :  www.spacenews.com

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.