نخستین شرکت خصوصی مجوز فرود بر ماه را دریافت کرد

شرکت «Moon Express» نخستین نهاد خصوصی خواهد بود که می‌تواند فضاپیماهای خود را بر سطح ماه فرود آورد و از منابع معدنی سطح این سیارهبه نفع خود استفاده کند. بازومیت همراه باشید. نخستین شرکت خصوصی مجوز فرود بر ماه را دریافت کرد

شرکت تجاری Moon Express که در زمینه‌ی فضانوردی فعالیت می‌کند؛ به نخستین شرکت خصوصی تبدیل شده است که از دولت فدرال ایالات متحده مجوز نشاندن یک فضاپیما بر ماه را گرفته است. این اتفاق احتمالا تنها تا یک سال دیگر ممکن خواهد شد.

این شرکت در بیانه‌ی مطبوعاتی خود آورده است: «با این تصمیم تاریخی، Moon Express به نخستین شرکت خصوصی تبدیل می‌شودکه می‌تواند پای خود را از کره‌ی خاکی فراتر بگذارد و برای اولین بار ماموریت‌های خود را در خارج از مدار زمین پیگیری کند.»

Moon Express، که توسط یک میلیاردر به نام «نوین جین»، دانشمند کامپیوتر «بارنی پِل» و دانشمند علم فضا «باب ریچاردز» تاسیس شده است؛ به چهارمین سازمان فضایی (پس از دولت‌های ایالات متحده، چین و اتحاد جماهیر شوروی) تبدیل خواهد شد که فضاپیمایی را بر سطح ماه فرود می‌آورد.

آن‌ها همچنین (در صورت موفقیت)‌ نخستین سازمان خصوصی هستند که بر ماه قدم خواهند گذاشت. سازمان آنها مجوز دارد تا ماه را به شکل آزادانه کندوکاو و معدن‌یابی کنند.

از آنجا که هیچ گذشته‌ای برای رونویسی در دسترس نیست؛ کاراعطای مجوز برای خروج از مدار زمینو تعیین حد و مرزهای آن برای شرکت‌های خصوصی بسیار زمان‌بر و سخت‌تر از روند معمول رساندن محموله‌ها به ایستگاه بین‌المللی فضایی است. همچنین در حال حاضر هیچ چارچوب مشخصی برای اعطای مجوزهای مشابه به سایر شرکت‌های فضایی وجود ندارد.

شرکتِ Moon Express، به یک مجوز خارج از عرفدست پیدا کرده است؛‌ و اگر کسی با همین صلاحیت‌ها درخواست جدیدی ارائه کند؛ نهادهای تنظیم مقررات دوباره باید همین راه یک باره را با شرکت جدید طی کنند.

باب ریچارد در مصاحبه‌ای با The Verge گفته است: «در ابتدا هیچ قانون یا ضابطه‌ای وجود نداشت؛ ما این پیشنهاد را دادیم که پروسه‌ی بررسی درخواست ما مشابه با پروسه‌ی درخواست مجوز ترابری به ایستگاه بین‌المللی فضایی بررسی شود.»

راه گرفتن مجوز برایMoon Express به قدری نامعمول بود که این شرکت نخست توانست مجوز معدن‌یابی و کسب‌درآمد از مواد معدنی ماه را به دست آورد؛ سپس مجوز فرود روی آن را کسب کرد. «امیلی کلندرلی»، یکی از چهره‌های علم فضانوردی، این گونه این مسئله را توضیح می‌دهد:

در نوامبر ۲۰۱۵، سند رقابت‌پذیری ارسال فضاپیماها توسط دولت آمریکا به تصویب رسید؛ که عنوانمی‌کند شرکت‌های خصوصی، دارای مالکیت کامل منابعی هستند که از فضا استخراج خواهند کرد. این مصوبه به Moon Express اجازه داد که از منابع موجود در ماه به شکل آزادانه بهره‌مند شود. با تمام این‌ها این شرکت هنوز مجوز رفتن به فضا را در دست نداشت.

ماه آوریل امسال وزارت امور خارجه‌ی آمریکا، آژانس امنیت ملی (NSA) و اداره فدرال هوانوردی آمریکا در کنار چند نهاد دیگر درخواست سفر به خارج از مدار زمین را که توسط Moon Express ارائه شده بودمورد بررسی قرار دادند؛ و حالا این شرکت رسما مجوز خود را برای سفر به فضا دریافت کرده است.

در متناین مجوز،‌ همچنین، به این مسئله اشاره شده است که کشور ایالات متحده تعهد خواهد داد ماموریت‌های آتیِMoon Expressاز معاهده‌ی فضایی سازمان ملل متحد (Outer Space Treaty) پیرویکنند.

به این معنی که Moon Express باید نشان دهد در تمامی فعالیت‌هایش برای رسیدن به ماه و فرود بر روی ماه با دولت آمریکا شفاف خواهد بود؛ با سایر ماموریت‌های فضایی، فضاپیماها و اشیا خارجی روی ماه مداخله‌ای نخواهد داشت و مهم‌تر از همه دنیای جانداران دیگری را آلوده نکند.

هرچندبرعکس مریخ ( که همچنان ممکن است از گونه‌های زنده میزبانی کند) ماه کاملا خالی از سکنه است؛ و بند آخر به احتمال زیاد مورد تهدید نخواهد بود.

پس حالا باید صبر کنیم و امیدوار باشیم که این شرکت تا تاریخ پیشبینی شده به ماه برسد؛ و احتمالا دولت آمریکا نیز باید آماده باشد تا به زودی از درخواست‌های مشابهی از شرکت‌های فضایی دیگر مانند «SpaceX» و «Bigelow Aerospace»استقبال کند.

منبع:زومیت

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.