فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی به پیاده‌روی می‌روند

"کیت رابینز" و "جف ویلیامز"، دو سکنه آمریکایی ایستگاه فضایی بین‌المللی روز جمعه (۲۹ مرداد) برای انجام ماموریتی بر روی آزمایشگاه مداری به پیاده‌روی فضایی خواهند پرداخت. فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی به پیاده‌روی می‌روند

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این ماموریت برای نصب نخستین آداپتور الحاق بین‌المللی (IDA) انجام خواهد شد که پورت اتصال جدید ایستگاه برای ورود فضاپیمای سرنشین‌دار تجاری آمریکا در آینده است.

این صد و نود و چهارمین پیاده‌روی در ایستگاه فضایی به شمار می‌رود که چهارمین تجربه ویلیامز و نخستین تجربه رابینز است.

این آداپتور الحاقی توسط فضاپیمای دراگون شرکت اسپیس‌ایکس در روز ۲۰ ژوئیه به ایستگاه ارسال شد. ارتفاع این دستگاه ۱۰۶ سانتیمتر و قطر داخلی آن ۱۶۰ سانتیمتر است. حسگرها و اتصالات دیگر اطراف این آداپتور را احاطه کرده و قطر کلی آن را به ۲۳۹ سانتیمتر رسانده‌اند.

این نخستین عنصر مداری است که براساس سنجش‌های الحاق استاندارد شده برای همه سازندگان فضاپیما در جهان ساخته شده است.

فضاپیما ارسالی به ایستگاه از این حسگرها برای پیگیری و کمک به سیستم ناوبری فضاپیما به منظور هدایت آن به محل اتصال، بدون نیاز به دخالت انسان استفاده خواهد کرد.

نخستین کاربران این پورت، فضاپیمای استارلاینر بوئینگ و فضاپیمای سرنشین‌دار دراگون خواهند بود که در حال حاضر با همکاری ناسا در حال ساخت هستند. از آنجایی که این آداپتور بر اساس یک استاندارد بین‌المللی ساخته شده، فضاپیماهای آینده نیز می‌توانند به آن متصل شوند.