موفقیت دیگر اسپیس‌ایکس در پرتاب و فرود راکت فضایی‌اش

شرکت اسپیس‌ایکس توانست باری دیگر یکی از موشک‌های فالکون ۹ خود را به همراه ماهواره ارتباطی متعلق به ژاپن به فضا پرتاب کرده و پس از راهی کردن ماهواره به سوی مدار، با موفقیت روی سکوی شناور خودرانی فرود آید. موفقیت دیگر اسپیس‌ایکس در پرتاب و فرود راکت فضایی‌اش

براساس گزارش اسپیس، شرکت اسپیس ایکس توانسته طی دو سال گذشته ۱۱ راکت فالکون به فضا پرتاب کند که از این تعداد ۶ فروند راکت موفق به ورود مجدد به زمین شده‌اند. از میان این ۶ راکت با موفقیت روی سکویی شناور فرود آمده‌اند و دو راکت دیگر در فرود ناموفق عمل کرده‌اند.

قرار است از این ۶ راکت بازگشته به زمین در ماموریت‌های آتی شرکت اسپیس ایکس استفاده شود، نزدیک‌ترین ماموریت برای این راکت‌ها پاییز سال ۲۰۱۶ است که به گفته ایلان‌ماسک، بنیانگذار این شرکت، یکی از این راکت‌های بازیابی شده به فضا خواهد‌رفت.

این راکت دو مرحله‌ای صبح روز یکشنبه به همراه ماهواره JCSAT-۱۶ راهی مدار دور انتقالی زمین‌ثابت یا GTO شد و در حدود ۹ دقیقه پس از پرتاب اولیه، مرحله اول راکت برای فرود روی سکوی یک کشتی روباتیک در اقیانوس اطلس در فاصله چند صد کیلومتری از سواحل کالیفرنیا به زمین بازگشت.

مرحله اول راکت برای دستیابی به این مدار تحت تاثیر سرعت بالا و دمای شدید قرار می‌گیرد و همین موضوع فرود موفقیت‌آمیز را به چالش می‌کشد. راکت‌هایی که باری را به سوی نقطه‌ای دورافتاده حمل می‌کنند، قدرت حمل مقدار زیادی سوخت ندارند تا از آن برای بازگشت به محل اولیه پرتاب استفاده کنند،‌از این رو برای سازگاری با شرایط راکت، از سکوی شناوری به عنوان مکان فرود نزدیک به راکت استفاده می‌شود.

هدف از تلاش‌های اسپیس‌ایکس دستیابی به راکت‌هایی کاملا قابل‌بازیابی است تا به این شکل بتواند به تدریج هزینه سفرهای فضایی را کاهش دهد و زمینه‌ساز کسترش ردپای بشر در سامانه خورشیدی شود.

منبع: همشهری آنلاین

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.