موفقیت دیگر اسپیس‌ایکس در پرتاب و فرود راکت فضایی‌اش

شرکت اسپیس‌ایکس توانست باری دیگر یکی از موشک‌های فالکون ۹ خود را به همراه ماهواره ارتباطی متعلق به ژاپن به فضا پرتاب کرده و پس از راهی کردن ماهواره به سوی مدار، با موفقیت روی سکوی شناور خودرانی فرود آید. موفقیت دیگر اسپیس‌ایکس در پرتاب و فرود راکت فضایی‌اش

براساس گزارش اسپیس، شرکت اسپیس ایکس توانسته طی دو سال گذشته ۱۱ راکت فالکون به فضا پرتاب کند که از این تعداد ۶ فروند راکت موفق به ورود مجدد به زمین شده‌اند. از میان این ۶ راکت با موفقیت روی سکویی شناور فرود آمده‌اند و دو راکت دیگر در فرود ناموفق عمل کرده‌اند.

قرار است از این ۶ راکت بازگشته به زمین در ماموریت‌های آتی شرکت اسپیس ایکس استفاده شود، نزدیک‌ترین ماموریت برای این راکت‌ها پاییز سال ۲۰۱۶ است که به گفته ایلان‌ماسک، بنیانگذار این شرکت، یکی از این راکت‌های بازیابی شده به فضا خواهد‌رفت.

این راکت دو مرحله‌ای صبح روز یکشنبه به همراه ماهواره JCSAT-۱۶ راهی مدار دور انتقالی زمین‌ثابت یا GTO شد و در حدود ۹ دقیقه پس از پرتاب اولیه، مرحله اول راکت برای فرود روی سکوی یک کشتی روباتیک در اقیانوس اطلس در فاصله چند صد کیلومتری از سواحل کالیفرنیا به زمین بازگشت.

مرحله اول راکت برای دستیابی به این مدار تحت تاثیر سرعت بالا و دمای شدید قرار می‌گیرد و همین موضوع فرود موفقیت‌آمیز را به چالش می‌کشد. راکت‌هایی که باری را به سوی نقطه‌ای دورافتاده حمل می‌کنند، قدرت حمل مقدار زیادی سوخت ندارند تا از آن برای بازگشت به محل اولیه پرتاب استفاده کنند،‌از این رو برای سازگاری با شرایط راکت، از سکوی شناوری به عنوان مکان فرود نزدیک به راکت استفاده می‌شود.

هدف از تلاش‌های اسپیس‌ایکس دستیابی به راکت‌هایی کاملا قابل‌بازیابی است تا به این شکل بتواند به تدریج هزینه سفرهای فضایی را کاهش دهد و زمینه‌ساز کسترش ردپای بشر در سامانه خورشیدی شود.

منبع: همشهری آنلاین