قدرت اسرارآمیز لکه سرخ بزرگ مشتری در گرم کردن اتمسفر سیاره

در سیاره مشتری یک بحران انرژی واقعی برقرار است. اتمسفر بالایی آن ۶۰۰ درجه گرم‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد؛ پدیده‌ای که در دیگر سیارات بزرگ منظومه شمسی نیز مشاهده می‌شود. قدرت اسرارآمیز لکه سرخ بزرگ مشتری در گرم کردن اتمسفر سیاره

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از کانورسیشن، محققان به تازگی کشف کرده‌اند که در ناحیه لکه سرخ بزرگ در اتمسفر بالایی مشتری یک سیستم طوفان عظیم وجود دارد که صدها درجه گرم‌تر از سایر نقاط این سیاره است.

مشتری یک سیاره عظیم گازی شکل است. آنچه از زمین می‌بینیم نواحی و کمربندهایی متشکل از ابر است که در اتمسفر غنی از هیدروژن معلق‌اند و هم می‌چرخند. در همیسفر جنوبی این سیاره یک لکه سرخ بسیار بزرگ قرار گرفته است. این طوفان ۲۲ در ۱۲ هزار کیلومتر وسعت دارد.

با حرکت به سمت سیاره، فشار و دمای اتمسفر افزایش پیدا می‌کند و در نهایت در فاصله‌ای که برابر با نصف شعاع مشتری است اتمسفر به هیدروژن فلزی تبدیل می‌شود. مشتری ۶۰ درصد انرژی بیشتر از آنچه از نور خورشید دریافت می‌کند منتشر می‌سازد. این امر به دلیل باران هلیومی است که از لایه بالای غنی از هیدروژن فلزی فشرده به سمت مرکز سیاره می‌بارد و انرژی جنبشی ایجاد می‌کند. لذا داخل سیاره بسیار گرم است.

این مطالعه جدید مبتنی بر مشاهدات یونی به نام کاتیون تری هیدروژن است که می‌تواند برای تخمین دما در اتمسفر غنی از هیدروژن سیاره به کار رود. این آزمایش نشان می‌دهد که بالاترین دمای سیاره که به ۸۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد در ۵۰۰ مایلی بالای لکه سرخ بزرگ قرار دارد. دما در ناحیه قطبی سیاره نیز در مقایسه با سایر قسمت‌ها نسبتا بالاست.

از آنجا که لکه سرخ بزرگ در عرض‌های پایین‌تر اتمسفر سیاره واقع شده می‌توان دریافت که انتقال انرژی از قسمت داغ داخلی به سمت بالا تا اندازه‌ای با این طوفان قدیمی افزایش پیدا می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که طوفان لکه سرخ امواج صوتی تولید می‌کند که به سادگی در هوا فشرده شده و مثل یک بلندگوی قدرتمند بسیار بزرگ انرژی را به سمت بالا منتقل می‌کند.

به گفته دانشمندان، اتمسفر متلاطمی که بالای سطح مشتری جریان دارد، هم امواج گرانشی و هم امواج صوتی تولید می‌کند. دانشمندان معتقدند که این گرم شدن ممکن است به دلیل ترکیب این امواج که شبیه به برخورد امواج اقیانوس در ساحل است، به وجود آمده باشد.

اما دمای بالای سایر مناطق که ۶۰۰ درجه سانتیگراد بیشتر از مدل‌های پیش‌بینی شده است چطور؟ مطالعات قبلی نشان داده‌ است که امواج صوتی در طول سیاره و در کمربندهایی که به سمت مرکز در چرخش‌اند، یک جریان آشفته ایجاد می‌کند و این طوفان‌های گسترده کوچک‌تر می‌توانند اتمسفر را گرم کنند.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .