قدرت اسرارآمیز لکه سرخ بزرگ مشتری در گرم کردن اتمسفر سیاره

در سیاره مشتری یک بحران انرژی واقعی برقرار است. اتمسفر بالایی آن ۶۰۰ درجه گرم‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد؛ پدیده‌ای که در دیگر سیارات بزرگ منظومه شمسی نیز مشاهده می‌شود. قدرت اسرارآمیز لکه سرخ بزرگ مشتری در گرم کردن اتمسفر سیاره

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از کانورسیشن، محققان به تازگی کشف کرده‌اند که در ناحیه لکه سرخ بزرگ در اتمسفر بالایی مشتری یک سیستم طوفان عظیم وجود دارد که صدها درجه گرم‌تر از سایر نقاط این سیاره است.

مشتری یک سیاره عظیم گازی شکل است. آنچه از زمین می‌بینیم نواحی و کمربندهایی متشکل از ابر است که در اتمسفر غنی از هیدروژن معلق‌اند و هم می‌چرخند. در همیسفر جنوبی این سیاره یک لکه سرخ بسیار بزرگ قرار گرفته است. این طوفان ۲۲ در ۱۲ هزار کیلومتر وسعت دارد.

با حرکت به سمت سیاره، فشار و دمای اتمسفر افزایش پیدا می‌کند و در نهایت در فاصله‌ای که برابر با نصف شعاع مشتری است اتمسفر به هیدروژن فلزی تبدیل می‌شود. مشتری ۶۰ درصد انرژی بیشتر از آنچه از نور خورشید دریافت می‌کند منتشر می‌سازد. این امر به دلیل باران هلیومی است که از لایه بالای غنی از هیدروژن فلزی فشرده به سمت مرکز سیاره می‌بارد و انرژی جنبشی ایجاد می‌کند. لذا داخل سیاره بسیار گرم است.

این مطالعه جدید مبتنی بر مشاهدات یونی به نام کاتیون تری هیدروژن است که می‌تواند برای تخمین دما در اتمسفر غنی از هیدروژن سیاره به کار رود. این آزمایش نشان می‌دهد که بالاترین دمای سیاره که به ۸۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد در ۵۰۰ مایلی بالای لکه سرخ بزرگ قرار دارد. دما در ناحیه قطبی سیاره نیز در مقایسه با سایر قسمت‌ها نسبتا بالاست.

از آنجا که لکه سرخ بزرگ در عرض‌های پایین‌تر اتمسفر سیاره واقع شده می‌توان دریافت که انتقال انرژی از قسمت داغ داخلی به سمت بالا تا اندازه‌ای با این طوفان قدیمی افزایش پیدا می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که طوفان لکه سرخ امواج صوتی تولید می‌کند که به سادگی در هوا فشرده شده و مثل یک بلندگوی قدرتمند بسیار بزرگ انرژی را به سمت بالا منتقل می‌کند.

به گفته دانشمندان، اتمسفر متلاطمی که بالای سطح مشتری جریان دارد، هم امواج گرانشی و هم امواج صوتی تولید می‌کند. دانشمندان معتقدند که این گرم شدن ممکن است به دلیل ترکیب این امواج که شبیه به برخورد امواج اقیانوس در ساحل است، به وجود آمده باشد.

اما دمای بالای سایر مناطق که ۶۰۰ درجه سانتیگراد بیشتر از مدل‌های پیش‌بینی شده است چطور؟ مطالعات قبلی نشان داده‌ است که امواج صوتی در طول سیاره و در کمربندهایی که به سمت مرکز در چرخش‌اند، یک جریان آشفته ایجاد می‌کند و این طوفان‌های گسترده کوچک‌تر می‌توانند اتمسفر را گرم کنند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.