استفاده از آیینه های نانویی در ساخت تلسکوپ های ماهواره ای

شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینه ای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپ های مورد استفاده در ماهواره های کوچک به کار می رود. استفاده از آیینه های نانویی در ساخت تلسکوپ های ماهواره ای

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ماهواره های CubeSat ابعادی در حد ۱۰ سانتی متر دارند که باید در آنها از تلسکوپ های بسیار کوچک استفاده شود.
    تئودور کوستیکو از محققان ناسا به دنبال ارائه فناوری جدیدی به دنیای اخترشناسی است؛ ابزاری کوچک، قابل اعتماد و ارزان قیمت که می توان با استفاده از آن آسمان را کاوش کرد.

ماهواره هایی نظیر CubeSat نقش بسیار مهمی در کاوش کیهان برعهده دارند؛ این ماهواره های کوچک قادر هستند ماموریت های ناسا را با هزینه کم انجام دهند. در حال حاضر از مخابرات لیزری و ماهواره به ماهواره برای ایجاد ارتباط استفاده می شود.

در این پروژه محققان تلسکوپی ساختند که به شدت به پرتوهای فرابنفش، مرئی و مادون قرمز حساس است. از این ابزار می توان برای مطالعه سریع و ساده آسمان شب استفاده کرد.

این پروژه که با حمایت برنامه تحقیق و توسعه «گودارد» انجام شده، در نهایت منجر به تولید سه نوع طیف سنج کوچک شده است. این چشم های نانومقیاس از طریق الیاف نوری به هم مرتبط شده که نور تابیده شده به آنها با استفاده از آیینه حاوی نانولوله های کربنی رصد می شود.

برخلاف بسیاری از آیینه های مورد استفاده در تلسکوپ ها که از جنس شیشه یا آلومینیوم است، این آیینه از نانولوله ها غوطه ور در رزین ساخته شده است. در واقع این آیینه به نوعی یک آیینه پلیمری تقویت شده با نانولوله کربنی است.

نانولوله های مورد استفاده در این آیینه ها طولی در مقیاس میکرونی و شکل سیلندری دارند.

تاکنون هیچ گروهی آیینه ای از جنس رزین و نانولوله تولید نکرده است.