جشن تولد «کنجکاوی» در مریخ

یکی از تاریخ سازترین روباتهای فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت. جشن تولد «کنجکاوی» در مریخ

به گزارش خبرگزاری مهر، مریخ نورد «کنجکاوی» Curiosityبه عنوان یکی از مهمترین روباتهای فضایی آژانس فضانوردی آمریکا محسوب می شود که اکنون چهار سال از آغاز فعالیت آن بر روی مریخ می گذرد.

درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساسا برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.

مراحل فرود مریخ نورد «کنجکاوی» در مریخ

در روز ششم آگوست سال ۲۰۱۲ مریخ نورد کنجکاوی که با هزینه نجومی ۲.۵ میلیارد دلار طراحی، ساخته و پرتاب شده بود با موفقیت بر روی این سیاره فرود آمد تا لقب یکی از متفاوت ترین جستجوگران فضایی را به خود بگیرد.

ناسا اعلام کرده که کنجکاوی پیچیده ترین کاوشگری است که تاکنون بر روی یک جرم فضایی فرود آمده است.

طی چهار سال گذشته این روبات فعال به دانشمندان کمک کرده تا درباره ابعاد مختلف مریخ، گذشته این سیاره و احتمال وجود حیات در گذشته آن و یا حتی دوران فعلی دست به درک روشنتری دست یابند.

محل دقیق فرود «کنجکاوی» در حفره Gale

حفره Gale که تصور می شود ۳.۸ میلیارد سال پیش مملو از آب بوده است، مهمترین هدف روبات کنجکاوی بوده و این کاوشگر توانسته با ارسال تصاویر جالب توجهی از آن، بسیاری از معماهای این بخش از مریخ را برای دانشمندان باز کند.

تصاویر سلفی که کنجکاوی در این مدت از خود گرفته و راهی زمین کرده یکی از بخشهای جذاب این مأموریت به شمار می آید.

مقایسه ابعاد مریخ نورد «کنجکاوی» با انسان

کنجکاوی با ۸۹۹ کیلوگرم وزن درحالی همچنان بر روی مریخ با چشمان تیزبینش به این سو و آن سو می نگرد که هم اکنون مأموریتهای اکتشافاتی دیگری نیز در این سیاره و مدار آن در حال انجام است.

آن سوتر مریخ نورد تاریخ ساز دیگری یعنی «فرصت» نیز همچنان به کار بر روی این سیاره ادامه می دهد. این مریخ نورد که اخیرا وارد دهمین سال فعالیت خود شده اساسا برای ۹۰ روز کار در مریخ برنامه ریزی شده بود اما حالا به نظر می رسد که فراتر از دوران بازنشستگی خود به فعالیت در این سیاره مرموز ادامه می دهد.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .