جشن تولد «کنجکاوی» در مریخ

یکی از تاریخ سازترین روباتهای فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت. جشن تولد «کنجکاوی» در مریخ

به گزارش خبرگزاری مهر، مریخ نورد «کنجکاوی» Curiosityبه عنوان یکی از مهمترین روباتهای فضایی آژانس فضانوردی آمریکا محسوب می شود که اکنون چهار سال از آغاز فعالیت آن بر روی مریخ می گذرد.

درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساسا برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.

مراحل فرود مریخ نورد «کنجکاوی» در مریخ

در روز ششم آگوست سال ۲۰۱۲ مریخ نورد کنجکاوی که با هزینه نجومی ۲.۵ میلیارد دلار طراحی، ساخته و پرتاب شده بود با موفقیت بر روی این سیاره فرود آمد تا لقب یکی از متفاوت ترین جستجوگران فضایی را به خود بگیرد.

ناسا اعلام کرده که کنجکاوی پیچیده ترین کاوشگری است که تاکنون بر روی یک جرم فضایی فرود آمده است.

طی چهار سال گذشته این روبات فعال به دانشمندان کمک کرده تا درباره ابعاد مختلف مریخ، گذشته این سیاره و احتمال وجود حیات در گذشته آن و یا حتی دوران فعلی دست به درک روشنتری دست یابند.

محل دقیق فرود «کنجکاوی» در حفره Gale

حفره Gale که تصور می شود ۳.۸ میلیارد سال پیش مملو از آب بوده است، مهمترین هدف روبات کنجکاوی بوده و این کاوشگر توانسته با ارسال تصاویر جالب توجهی از آن، بسیاری از معماهای این بخش از مریخ را برای دانشمندان باز کند.

تصاویر سلفی که کنجکاوی در این مدت از خود گرفته و راهی زمین کرده یکی از بخشهای جذاب این مأموریت به شمار می آید.

مقایسه ابعاد مریخ نورد «کنجکاوی» با انسان

کنجکاوی با ۸۹۹ کیلوگرم وزن درحالی همچنان بر روی مریخ با چشمان تیزبینش به این سو و آن سو می نگرد که هم اکنون مأموریتهای اکتشافاتی دیگری نیز در این سیاره و مدار آن در حال انجام است.

آن سوتر مریخ نورد تاریخ ساز دیگری یعنی «فرصت» نیز همچنان به کار بر روی این سیاره ادامه می دهد. این مریخ نورد که اخیرا وارد دهمین سال فعالیت خود شده اساسا برای ۹۰ روز کار در مریخ برنامه ریزی شده بود اما حالا به نظر می رسد که فراتر از دوران بازنشستگی خود به فعالیت در این سیاره مرموز ادامه می دهد.