توضیح ناسا درباره قرمز شدن آب دریاچه ارومیه

ناسا با انتشار تصویر جدیدی از دریاچه ارومیه از تغییر رنگ این دریاچه در ۳ ماه گذشته خبر داده و علت آن را تشریح کرده است. توضیح ناسا درباره قرمز شدن آب دریاچه ارومیه

ماهواره ناسا، با نام آکوا ۱۰ هفته گذشته با انتشار تصویری از دریاچه ارومیه، از تغییر رنگ این دریاچه نسبت به سه ماه گذشته خبر داد.

بر اساس این گزارش دریاچه ارومیه نسبت به سه ماه گذشته تعییر رنگ داده و از رنگ سبز کم رنگ به سمت رنگ قرمز رفته است.

ناسا اعلام کرده است: دریاچه شور ارومیه، همانند دریاچه آرال در ازبکستان، طی دهه های گذشته رو به تحلیل رفته است. این ماهواره خاطر نشان کرد: هر مقدار از آب این دریاچه کاسته و وسعت کوچک تر شود، شوری آب آن نیز بیشتر خواهد شد.

در اثر فعالیت موجودات میکروسکوپی در داخل این دریاچه و با توجه به کوچک شدن وسعت، رنگ این دریاچه به طور متناوب به رنگ های قرمز و نارنجی تغییر می کند. در ماه های آوریل و می با وارد شدن مقادیر زیادی از آب شیرین به این دریاچه مواجه هستیم. در این دو ماه که برف های کوه های اطراف ذوب می شود و همزمان بارندگی در مناطق شمال غرب ایران افزایش می یابد منابع آب شیرین وارد این دریاچه می شوند.

اما از تابستان، ورودی این منبع آب شیرین به دریاچه قطع می شود. در فصل بهار افزایش ورود آب شیرین به این دریاچه ، نمک موجود در این دریاچه شور را پایین می برد اما با آغاز فصل تابستان و قطع شدن ورود آب شیرین و افزایش دما سطح شوری و خشکی این دریاچه نیز افزایش می یابد. این درست زمانی است که میکرو ارگانیسم های موجود در آب این دریاچه رنگ خودشان را بهتر نشان می دهند.

ناسا در ادامه گفته است: در سال های گذشته تغییر رنگ دریاچه بارها دیده شده و رنگ آن بارها از سبز و آبی به قرمزی گراییده است که علت این پدیده در ماه های تابستان بیشتر به دلیل فعالیت های باکتریایی و جلبکی ناشی از گرمای هوا و کاهش ورود منابع آب شیرین به این دریاچه است.

ناسا همچنین به معضل خشکی و کمبود منابع آب شیرین نیز اشاره کرده و تاکید کرده است استفاده بیش از حد از آب در کشاورزی در فصل تابستان نیز مزید بر علت است. به گفته ناسا در ۱۴ سال گذشته ۷۰ درصد از وسعت سابق دریاچه ارومیه خشک شده است و تصاویر ماهواره ای نشان می دهد در سال های گذشته هر ساله نزدیک به ۲۲۰ کیلومتر مربع از این دریاچه خشک شده است.

منبع: مهر

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.