خاک مریخ به زمین منتقل می شود

مریخ نورد «کنجکاوی» به زودی عنوانش یعنی «پرچم دار ناسا» را به مریخ نورد Mars ۲۰۲۰ می دهد، پروژه ای پرهزینه که طی آن خاک و سنگ مریخ به زمین منتقل می شود. خاک مریخ به زمین منتقل می شود

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پرچم دار بعدی آژانس فضانوردی آمریکا در مأموریت سیاره سرخ، مریخ نورد Mars ۲۰۲۰ خواهد بود که وارد مراحل بعدی و البته حساس تر طراحی و ساخت می شود.

حالا مقامات ارشد ناسا اعلام کرده اند که این مأموریت ۲.۱ میلیارد دلار هزینه در برخواهد داشت که این رقم به مراتب فراتر از تصورات قبلی آنهاست. در واقع آنها پیش تر مأموریتی را طراحی کرده بودند که با هزینه ای کمتر از این رقم نیز قابلیت انجام شدن را داشته باشد.

ناسا چند روز پیش اعلام کرد که مأموریت Mars ۲۰۲۰ از مرحله حساس و سرنوشت ساز تصمیم گیری Decision Point C گذشته و شرایط برای آغاز مرحله بعدی یعنی طراحی Phase C مهیا شده است که این به معنای فراهم شدن مقدمات ساخت این مریخ نورد است. قرار است Mars ۲۰۲۰ در اواسط سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب شده و در فوریه سال ۲۰۲۱ در سطح مریخ فرود آید.

مأموریت اصلی و از پیش برنامه ریزی شده Mars ۲۰۲۰ نمونه برداری از خاک و سنگهای مریخ و انتقال آنها به زمین است. این برای نخستین بار است که بشر تلاش می کند کاوشگری را راهی سیاره سرخ کرده و پس از انجام نمونه برداریهای لازم، آنها را به زمین بازگرداند.

ناسا در تازه ترین ارزیابی خود از این مأموریت اعلام کرد که ساخت و پرتاب Mars ۲۰۲۰ بالغ بر ۲.۱ میلیارد  دلار هزینه دربرخواهد داشت. همچنین ۳۰۰ میلیون دلار به عنوان هزینه های مربوط به یک سال مریخی یا ۶۸۷ روز زمینی برای این مأموریت در نظر گرفته شده است.

این درحالی است که در سال ۲۰۱۲ تخمین زده شده بود که مأموریت Mars ۲۰۲۰ با هزینه ای درحدود ۱.۵ میلیارد دلار به سرانجام خواهد رسید.

منبع:خبرگزاری مهر