سیاره «زهره» چه حال و هوایی دارد

برای نخستین بار دانشمندان توانستند آنچه را که در زیر ابرهای قطور زهره می گذرد به روشنی درک کنند. سیاره «زهره» چه حال و هوایی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان علوم فضایی با استناد به مشاهدات دقیق کاوشگر ونوس اکسپرس حالا می دانند که الگوهای آب و هوایی حاکم بر ابرهای قطور سیاره زهره چگونه با توپوگرافی سطح این سیاره در ارتباط است.

به باور دانشمندان، ابرهای زهره نه تنها مانعی در درک ما از ناشناخته های این سیاره نیست، بلکه مسیر بررسیهای دانشمندان از آنچه در سطح این سیاره می گذرد را بازتر می کند.

زهره سیاره ای داغ محسوب می شود که علتش هم فرآیندهای شدید گلخانه ای در آن است. اندازه گیریهای دقیق نشان می دهد که دمای سطح این سیاره حتی تا ۴۵۰ درجه سلسیوس هم می رسد.

سیاره «زهره» چه حال و هوایی دارد

وقتی به زیر ابرهای زهره دقت می کنید با فضای وهم آلودی مواجه می شوید. در اینجا نه تنها دمای هوا زیاد است بلکه نور ناچیزی از خورشید در محیط دیده می شود. ابرهای ضخیم زهره عامل این تاریکی همیشگی هستند. در سطح آن هم عملا چیزی به نام باد نمی وزد چون سرعت جریان هوا نهایتا یک متر بر ثانیه است.

البته این سناریویی نیست که ما در حین تماشای عادی زهره از بالا متوجه آن شویم. آنچه که دانشمندان آژانس فضانوردی اروپا درباره خواهر زمین متوجه شده اند به لطف نگاه تیزبین کاوشگر ونوس اکسپرس است.

ابرهایی به ضخامت ۲۰ کیلومتر اطراف زهره را احاطه کرده اند که در حد فاصل ۵۰ تا ۷۰ کیلومتری سطح آن مستقر هستند و به همین دلیل در مقایسه با محیط زیرشان به مراتب خنکتر هستند. دانشمندان متوجه شده اند دمای ابرهای زهره چیزی درحدود ۷۰ درجه سلسیوس است یعنی مشابه دمای ابرهای فوقانی زمین.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.