ناسا مواد مرکب جدید را برای ساخت راکت های سبک آزمایش می کند

ناسا به تازگی آزمایش‌های خود را بر روی مواد مرکب جدید آغاز کرده است. این مواد نسبت به سایر مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات فضایی وزن کمتری دارند و می‌توان از آن‌ها برای ساخت راکت‌های سبک‌تر بهره برد. با زومیت همراه باشید. ناسا مواد مرکب جدید را برای ساخت راکت های سبک آزمایش می کند

ناسا به تازگی و با هدف ساخت راکت‌های سبک‌تر و مقاوم‌تر، یک بشکه‌ی۲۵۶ سانتی‌متری ساخته شده از مواد کامپوزیتی را در معرض آزمایش‌هایی سنگین قرار می‌دهد. دانشمندان این سازمان بشکه‌ی مورد نظر را تحت فشار جرم‌های بسیار عظیمی در حدود ۹۰۰ هزار پوند ( بالغ بر ۴۰۸ تن) قرار داده‌اند تا استقامت آن را بسنجند.

این محققان، ۷ آزمایش مختلف را بر روی این جسم انجام دادند و برای جمع‌آوری داده‌های حاصل از این آزمایش‌ها، هزاران سنسور مختلف را بر روی آن نصب کرده بودند. دوربین‌های سرعت بالا و سرعت پایین بسیاری نیز این فرایندها را به دقت ثبت می‌کردند. به لطف این دوربین‌ها می‌توان از زوایای مختلف دید که پس از وارد آمدن یک فشار عظیم بردو سر انتهایی بشکه،دیواره‌ی جانبیآن چگونه می‌شکند.

دکتر مارک شولتز، یکی از مهندسان و محققان ناسا اذعان کرده که اگرچه به نوعی انتظار این اتفاق را داشته‌اند، اما این شکست تا حدودی هم آن‌ها را غافلگیر کرده است. او در این مورد می‌گوید:

ابتدا صدای بلندی که از بشکه بلند شد همه‌ی ما را مبهوت کرد، و سپس شکافی را مشاهده کردیمکه تقریبا بلافاصله پس از روی دادن پدیده‌ی کمانش ( خم شدن دیواره به دلیل فشار)، دور تا دور بشکه به وجود آمده بود.

این نخستین آزمایش از سری تحقیقات بزرگ مقیاسی است که ناسا اخیرا بر روی مواد کامپوزیتی آغاز کرده است. محققان این سازمان تلاش می‌کنند آنچه را که در این مرحله آموخته‌اند، در ۴ مرحله‌ی بعدی که در ۴ سال آتی انجام خواهند شداعمال کنند.

ناسا مواد مرکب جدید را برای ساخت راکت های سبک آزمایش می کند

هدف نهایی ناسا دست یافتن به مواد کامپوزیتی مناسب و طراحی ساختاری است که بتوان با آن راکت‌هایی سبک‌تر و قوی‌تراز نمونه‌های مشابه فلزی ساخت. کاهش وزن این راکت‌ها موجب می‌شود که در ماموریت‌هایشان به سمت فضا، بتوانندبارهای بیشتری را نسبت به نمونه‌های کنونی حمل کنند. ممکن است این راکت‌ها به دلیلتوانایی‌هایشان در حمل میزان بیشتری آب، غذا و سایر تجهیزات، بتوانند پروازهای سرنشین‌دار به سوی مریخ و سایر مقاصد فضایی را به زودی میسر کنند.

منبع:زومیت