نخستین تصویر از مریخ را ببینید

در ۲۰ اوت ۱۹۷۵، مدارگرد و فرودگر وایکینگ ۱ ناسا از پایگاه فضایی کیپ کارنوال به فضا پرتاب شده و ۱۱.۵ ماه بعد پس از طی نزدیک به یک میلیارد کیلومتر بر سطح مریخ فرود آمد و نخستین تصاویر خود از سطح سیاره سرخ را به زمین فرستاد. نخستین تصویر از مریخ را ببینید

به گزارش ایسنا به نقل از تایم، این تنها یکی از بیش از ۱۶ هزار تصاویری است که توسط پروژه وایکینگ ثبت شده است.

در این تصویر، پایه فرودگر به نمایش درآمده که ناسا به منظور درک سفتی سطح مریخ آن را ثبت کرده بود. به گفته جان نیوکامب، از اعضای پروژه وایکینگ، ناسا می‌خواست واکنش سطح مریخ در برابر جای پا را ببیند.

این تصویر، اطلاعات زیادی را نمایش می‌دهد که از آن جمله می‌توان به عمق جای پای کاوشگر، دانه دانه بودن خاک و حتی سرنخ‌هایی از ترکیبات آن اشاره کرد.

نخستین تصویر از مریخ را ببینید

در این پروژه دو کاوشگر وایکینگ به مریخ ارسال شدهبود. وایکینگ ۲ یک ماه بعد به سیاره سرخ فرستاد شد تا با هم، نخستین تصاویر وضوح بالا را از ۹۷ درصد مریخ برای نمایش ساختار و ترکیبات جو و خاک آن به زمین بفرستند و همچنین آزمایشات زیستی را برای جستجویحیات فرازمینی در آن انجام دهند.

این کاوشگرها تنها برای ۹۰ روز طراحی شده بودند، اما تا بیش از شش سال به کار خود ادامه داده و اطلاعاتی را از سطح سیاره سرخ برای دانشمندان زمینی ارسال کردند.

اکنون ۴۰ سال از این تاریخ می‌گذرد و ناسا همچنان کاری را که توسط وایکینگ‌ها در مریخ شروع شد، ادامه می‌دهد. از زمان این پروژه،‌ مریخ توسط چندین کاوشگردیگر از جمله سوجورنر، روح، فرصت و کنجکاوی مورد بررسی قرار گرفته است. اگر طبق برنامه ناسا، انسان‌ها بتوانند تا سال ۲۰۳۰ به سیاره سرخ سفر کنند، دو کاوشگر وایکینگ را در آنجا در انتظار خواهند دید.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.