کشف ۱۰۴ سیاره توسط یک تلسکوپ شکسته

فضاپیمای رباتیک کپلر ناسا که سال ۲۰۱۳ باید به دلیل خرابی سخت‌افزاری از کار برکنار می‌شد، با کمک مهندسان جان تازه‌ای یافت و توانست مجددا وظیفه شکار سیاره‌ای خود را با عنوان ماموریت K۲ از سر بگیرد. کشف ۱۰۴ سیاره توسط یک تلسکوپ شکسته

به گزارش ایسنا به نقل از فیزورگ، ناسا به تازگی اعلام کرده که ماموریت K۲ توانست در اقدامی پیشگامانه، وجود ۱۰۴ سیاره فراخورشیدی را تایید کند. این یافته‌ها شامل گروهی از چهار سیاره فراخورشیدی در اطراف یک ستاره میزبان است که احتمال وجود سیارات صخره‌ای مشابه زمین در آن‌ها زیاد است.

اگرچه این میزان در برابر بیش از ۲۰۰۰ سیاره کشف شده توسط کپلر بسیار کم است، اما برای ماموریت ثانویه K۲ رقم چشمگیری محسوب می‌شود.

تلسکوپ فضایی کپلر در سال‌های ابتدایی ماموریت خود از سه چرخ واکنش برای ثابت نگهداشتن خود در یک مکان در آسمان استفاده می‌کرد. این تلسکوپ با بررسی نوسانات نور ستارگان به شکار سیاراتی می‌پرداخت که از مقابل بیش از ۱۵۰ هزار ستاره در میدان دید آن عبور می‌کردند. اما ناگهان یکی از چرخها از کار افتاد که بدون آن، کپلر نمی‌توانست ثبات خود را حفظ کند.

دانشمندان ناسا به جای کنار گذاشتن این فضاپیما، آن را در ماموریت دیگری موسوم به K۲ به کار گرفتند که در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. این ماموریت از نیروی فیزیکی خورشید برای حفظ ثبات کپلر استفاده می‌کند. نور خورشید به عنوان چرخ واکنش مجازی سوم عمل کرده و بطور فیزیکی به صفحات خورشیدی فضاپیما مانند چرخ واکنش سوم فشار وارد می‌کند. این فشار باعث می‌شود تا تلسکوپ در جای خود باقی بماند اما هر ۸۰ روز یک بار موقعیت خود را تغییر می‌دهد تا نیروهای خورشیدی به محل درست اصابت کنند.

بیشتر سیارات تازه کشف شده توسط کپلر، در نتیجه تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده در ماموریت اصلی کپلر هستند. اما ماموریت دوم نیز هرازگاهی اکتشافات مخصوص به خود را دارد. برخی از جالب‌ترین سیارات کشف شده که برخی از آن‌ها سیارات صخره‌ای به اندازه زمین هستند، بدون کمک‌های منحصربفرد K۲ شناسایی نمی‌شدند.

از آنجایی که ستارگان کوتوله قرمز در سیارات رایج هستند، دانشمندان بر این باورند که ممکن است برای بررسی حیات مناسب باشند. این ستارگانپیر هستند و از این رو، سیارات آن‌ها از وقت کافی برای تکامل برخی از انواع حیات برخوردار بوده‌اند. ماموریت K۲ به دانشمندان اجازه داد تا تعداد ستارگان کوتوله قرمز را تا ۲۰ برابر افزایش داده و موارد بیشتری را برای مطالعه در اختیار ستاره‌شناسان قرار دهند.

برای مثال ستاره کوتوله K۲-۷۲ که در فاصله ۱۸۱ سال نوری از زمین قرار گرفته، بطور کامل با این توصیف سازگاری دارد. جرم این ستاره نصف خورشید است و درخشش آن نیز بسیار کمتر است. اما از آنجایی که چهار سیاره احتمالا صخره‌ای اطراف آن در فاصله بسیاری نزدیکی گردش می‌کنند، برخی از آن‌ها ممکن استدر منطقه قابل سکونت قرار داشته باشند و آب مایع در آن‌ها وجود داشته باشد.

این یافته‌ها در مجله Astrophysical منتشر شده است.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.