پرتاب موفق موشک رباتیک سایوز به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی

موشک رباتیک سایوز روسیه به همراه فضاپیمای باری پروگرس MS-۰۳ با موفقیت به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار زمین پرتاب شد. پرتاب موفق موشک رباتیک سایوز به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی

این پرتاب شب گذشته ( شنبه) در ساعت ۲۱:۴۱ به وقت گرینویچ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان انجام شد.

فضاپیمای پروگرس پس از پنج دقیقه در فضا از موشک سایوز جدا شد و با باز کردن آرایه‌های خورشیدی و آنتن جهت‌یاب خود، سفر دو روزه را به ایستگاه فضایی آغاز کرد. این فضاپیما در مسیر خود، ۳۴ بار دور زمین خواهد چرخید.

پروگرس MS قرار است بامداد روز دوشنبه (۲۸ تیر) به ماژول Pirs ایستگاه ملحق شود. این فضاپیما برای بیش از شش ماه در آزمایشگاه مداری باقی مانده و سپس در اواسط ژانویه از آن جدا خواهد شد و در جو زمین خواهد سوخت.

این پرتاب در ابتدا برای روز ۳۰ آوریل برنامه‌ریزی شده بود اما بعد به دلیل به تاخیر افتادن ماموریت سرنشین‌دار سایوز MS-۰۱ تا هفته پیش، روز شنبه اجرا شد.

فضاپیمای پروگرس MS-۰۳ با خود حدود ۲.۵ تن محموله شامل ۱.۶ تن سوخت، ۴۷ کیلوگرم هوای فشرده، ۴۲۰ کیلوگرم آب، ۳۷۴ کیلوگرم مواد غذایی، پوشاک، تجهیزات پزشکی و وسایل بهداشت شخصی را به همراه تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی منتقل خواهد کرد.

پرواز روز گذشته شانزدهمین ماموریت مداری روسیه و هشتمین ارسال از پایگاه بایکونور در سال جاری بود. پرواز بعدی روسیه برای اواخر ماه اوت برنامه‌ریزی شده که طی آن یک موشک پروتون M با خود ماهواره ارتباطی اکواستار ۲۱ را به مدار خواهد برد.

پروگرس در ایستگاه تنها نخواهد ماند چرا که شرکت اسپیس قرار است فردا ( دوشنبه) ماموریت CRS-۹ را بر روی موشک فالکون ۹ از پایگاه فضایی کیپ کارناول به آزمایشگاه مدارگرد ارسال کند.