ژاپن آسانسور فضایی آزمایش می‌کند

تلاش‌های بی‌شماری برای ساخت نخستین "آسانسور فضایی" کاربری جهان انجام شده و محققان ژاپنی نیز فناوری خود را در این زمینه طراحی کرده‌ و قصد دارند به زودی آن را به آزمایش بگذارند. ژاپن آسانسور فضایی آزمایش می‌کند

به گزارش ایسنا و به نقل از آساهی، در شکل نظری یک آسانسور فضایی کاربردی به مسافران اجازه می‌دهد در خودرویی که به یک کابل متصل شده سفر کنند. این کابل به یک وزنه تعادل در محیط گرانش صفر متصل است.

از آنجایی که این فناوری به موشک احتیاج ندارد، خبری از مصرف سوخت و رانشگر نیز نخواهد بود. این آسانسور با کمک کابل مذکور به سمت بالا یا پائین حرکت خواهد کرد.

تاکنون هیچ کسی نتوانسته با موفقیت یک آسانسور کاملا کاربردی را در فضای خارجی آزمایش کند اما محققان به تلاش خود ادامه داده‌اند.

گروهی از دانشمندان ژاپنی از دانشگاه شیزوکا، فناوری آسانسور فضایی خود موسوم به "مکعب ماهواره رباتیک خودکار فضایی متصل به سیم" (STAR-C) را ساخته‌اند.

این فناوری به شکل یک میکرو ماهواره ساخته شده که کابلی را برای اتصال زمین به یک ایستگاه فضایی در مدار ارائه می‌کند.

نمونه پیش‌ساخت این ماهواره که اخیرا در ژاپن رونمایی شده، شامل مدارگردی با وزن ۲.۶۶ کیلوگرم است. این مدارگرد از دو مکعب ۱۰ سانتی‌متری ساخته شده که به یک کابل ۱۰ متری از جنس ماده محکم کولار متصل هستند.

فناوری STAR-C قرار است به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال شده و از ماژول کی‌بوی سازمان فضایی ژاپن در فضا رها شود. زمانی که این ماشین در دستگاه قرار بگیرد، دو مکعب آن از هم جدا می‌شوند تا کابل کولار را بسنجند.

نتایج این تجربه قرار است اطلاعات سودمندی را برای توسعه مفهوم آسانسور فضایی ارائه کند و به درک بهتری از ملاحظات ضروری برای طراحی و ساخت یک نسخه مقیاس کامل از این فناوری منجر شود.

علاوه بر آن، ماموریت مذکور می‌تواند داده‌هایی را برای توسعه فناوری‌های از بین برنده ضایعات فضایی اطراف زمین ارائه کند. این فناوری ممکن است از کابل‌های الکترودینامیکی برخوردار باشد.

اطلاعات STAR-C از طریق فرکانس رادیویی هام به زمین ارسال خواهند شد. تیم ژاپنی از کمک اپراتورهای آماتور رادیویی برای جمع‌آوری اطلاعات بهره خواهند برد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.