آب سیاره مریخ شور است

محققین آمریکایی با بررسی دقیق بر روی نواحی مشکوک به وجود آب بر روی مریخ متوجه شدند که آب این سیاره ممکن است بسیار شور باشد. آب سیاره مریخ شور است

به گزارش خبرگزاری مهر، از سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد که مدار پیمای «شناسایی» مریخ ناسا موفق به رصدرگه هایی تیره رنگ در دره ها و تپه های سیاره سرخ مبنی بر وجود آب در این سیاره شد، تحقیقاتگسترده ای راجع به چگونگی پیدایشو ویژگی آن صورت گرفته است.

این بار محققین دانشگاه آریزونای آمریکا با بررسی دقیق این رگ ها و جمع آوری اطلاعات بیشتر متوجه شدند که آب این سیاره احتمالا غیر قابل آشامیدن است و حتی ممکن است آبی در آنجا وجود نداشته باشد.

ابتدا تصور می شد که این نقاط آب خیزتوسط یخ های آب شده بوجود آمده اند اما مطالعات جدید آن را غیر محتمل می داند. این در حالی است که بیشتر رگه های تیره رنگ در قسمت میانی سیاره مریخ قرار گرفته اند و این یعنی هیچ یخی نمی تواند در آن قسمت ها در روزگاران گذشته آب شده باشد.

محققین آمریکاییمعتقد هستند در صورتیکه آب باعث بوجود آمدن این رگه ها در مریخ شده باشد، می توان گفت که آبدر قسمت های عمیقی از سطح سیاره سرخ دفن شده و رسیدن به آن سخت است همچنین آب سیاره مریخ بسیار شور و قابلیت نمک زدایی ندارد.

به عبارت دیگر آب مریخ غیر قابل آشامیدن است.

همچنین به گفته محققین دانشگاه آریزونا، احتمال دیگری برای وجود این رگه ها وجود دارد و آن هم رطوبت بالای هوا در دره های مریخ است که موجب انتقال آب به سطح زمین شده است.

احتمال دیگر می تواند وجود رانش زمین در مریخ به دلیل تغییرات دمایی باشد که چنین رگه هایی را تشکیل داده است.

همچنان کاوشگر «کنجکاوی» ناسا در حال بررسی های بیشتر نواحی مشکوک به وجود آب بر روی سطح مریخ است.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .