طراحی ماهواره‌های پایه در برخی دانشگاه‌ها آغاز شده است

رئیس مرکز ملی فضایی ایران با بیان اینکه ساخت ماهواره‌های زیر ۱۵ کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرار گرفته است، گفت: ایران ‏نیز این فناوری را در دست دارد و طراحی ماهواره‌های پایه در برخی دانشگاه‌ها آغاز شده است. طراحی ماهواره‌های پایه در برخی دانشگاه‌ها آغاز شده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای دکترمنوچهرمنطقی رئیس مرکز ملی و فضایی با حضوردر برنامه روی خط خبر گفت: ماهواره از اجزای بسیارمهم دراقتصاد است دربرآورد معادن که در کدام مناطق کشوروجود دارد و یا نفت و گاز و در کشاورزی می تواند قدرت پیش بینی زیادی به ما بدهد. مناطق سیل خیز و حریق هایی که در جنگلها اتفاق می افتد از طریق ماهواره می شود بررسی کرد.

وی افزود: هر نوع فعالیتی می تواند در کنترل و رصد اطلاعات بسیار مفید باشد. در بحث رادیو وتلویزیون و نیزارتباطات بانکها بسیار مهم و کارآمد می باشد، ماهواره جزء لاینفک اقتصاد هر کشورمی باشد. در کشور ما د ر رادیو و تلویزیون بانکها و مخابرات بسیار مهم و کارآمد است.

منوچهر منطقی – رئیس مرکز ‏ملی فضایی ایران گفت: ازظرفیتی که ما ازماهواره استفاده می کنیم ۴۰ درصد است و ۶۰ درصد باقی مانده کاربرد اساسی ندارد. اگر بخواهیم ازامنیت ملی درسطحی بالاتر داشته باشیم از ماهواره استفاده می کنیم . در کاربردهای دفاعی ازماهواره های عام استفاده نمی شود، از ماهواره های خصوصی بهره وری خواهیم کرد. که کشور ما نهمین رتبه را در استفاده بهینه از ماهواره را دارد.

منطقی گفت: در بخش فضا، پناسیل جمهوری اسلامی ایران بالاست و ما باید شرکتهای دانش بنیان تاسیس کنیم که در خصوص استفاده های خاص ماهواره و نیز موضوعات مورد توجه آن اطلاعات لازم را ارائه دهد.

رئیس مرکز ملی فضا افزود: ۵ نهاد بزرگ از جمله ۱- حوزه مخابرات ۲- پژوهشگاه فضا ۳- پژوهشگاه هوا و فضا ۴- پژوهشگاه هوا فضا الکترونیک هوا فضا ست.

در پایان ایشان افزود: زیست فضایی را تحت کنترل و بررسی قرار دهیم که می توان با مشارکت کشورها صورت گیرد که این مورد بین ۳ تا ۴ سال آینده اتفاق خواهد افتاد.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.