طراحی ماهواره‌های پایه در برخی دانشگاه‌ها آغاز شده است

رئیس مرکز ملی فضایی ایران با بیان اینکه ساخت ماهواره‌های زیر ۱۵ کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرار گرفته است، گفت: ایران ‏نیز این فناوری را در دست دارد و طراحی ماهواره‌های پایه در برخی دانشگاه‌ها آغاز شده است. طراحی ماهواره‌های پایه در برخی دانشگاه‌ها آغاز شده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای دکترمنوچهرمنطقی رئیس مرکز ملی و فضایی با حضوردر برنامه روی خط خبر گفت: ماهواره از اجزای بسیارمهم دراقتصاد است دربرآورد معادن که در کدام مناطق کشوروجود دارد و یا نفت و گاز و در کشاورزی می تواند قدرت پیش بینی زیادی به ما بدهد. مناطق سیل خیز و حریق هایی که در جنگلها اتفاق می افتد از طریق ماهواره می شود بررسی کرد.

وی افزود: هر نوع فعالیتی می تواند در کنترل و رصد اطلاعات بسیار مفید باشد. در بحث رادیو وتلویزیون و نیزارتباطات بانکها بسیار مهم و کارآمد می باشد، ماهواره جزء لاینفک اقتصاد هر کشورمی باشد. در کشور ما د ر رادیو و تلویزیون بانکها و مخابرات بسیار مهم و کارآمد است.

منوچهر منطقی – رئیس مرکز ‏ملی فضایی ایران گفت: ازظرفیتی که ما ازماهواره استفاده می کنیم ۴۰ درصد است و ۶۰ درصد باقی مانده کاربرد اساسی ندارد. اگر بخواهیم ازامنیت ملی درسطحی بالاتر داشته باشیم از ماهواره استفاده می کنیم . در کاربردهای دفاعی ازماهواره های عام استفاده نمی شود، از ماهواره های خصوصی بهره وری خواهیم کرد. که کشور ما نهمین رتبه را در استفاده بهینه از ماهواره را دارد.

منطقی گفت: در بخش فضا، پناسیل جمهوری اسلامی ایران بالاست و ما باید شرکتهای دانش بنیان تاسیس کنیم که در خصوص استفاده های خاص ماهواره و نیز موضوعات مورد توجه آن اطلاعات لازم را ارائه دهد.

رئیس مرکز ملی فضا افزود: ۵ نهاد بزرگ از جمله ۱- حوزه مخابرات ۲- پژوهشگاه فضا ۳- پژوهشگاه هوا و فضا ۴- پژوهشگاه هوا فضا الکترونیک هوا فضا ست.

در پایان ایشان افزود: زیست فضایی را تحت کنترل و بررسی قرار دهیم که می توان با مشارکت کشورها صورت گیرد که این مورد بین ۳ تا ۴ سال آینده اتفاق خواهد افتاد.