تعیین تاریخ خودکشی فضاپیمای روزتا پس از سفری ۱۲ ساله

پس از سفری ۱۲ ساله و پر هیجان قرار است به گزارش ایسنا،آژانس فضایی اروپا در روز ۳۰ سپتامبر (نهم مهر) فضاپیمای روزتا را وادار به خودکشی در دنباله‌دار ۶۷ P/Churyumov-Gerasimenko کند. تعیین تاریخ خودکشی فضاپیمای روزتا پس از سفری ۱۲ ساله

در پائیز، این مدارگرد به فرودگر فیلائه در سطح دنباله‌دار خواهد پیوست اما مانند آن از فرود نرمی برخوردار نخواهد بود. تیم روزتا قرار است این فضاپیما را به روی ۶۷P بکوبند و اطلاعات لحظه آخر و تصاویر وضوح بالای ارزشمند آن را جمع‌آوری کنند.

روزتا در دوم مارس ۲۰۰۴ به فضاپرتاب شد و در ششم اوت ۲۰۱۴ به این دنباله‌دار رسید که به عنوان دستاورد بزرگ قرن مشهور شد.

دنباله‌دار ۶۷P در یک مدار وسیع بیضوی حرکت می‌کند، از این رو آژانس فضایی اروپا باید سرعت سفر روزتا را به دقت محاسبه می‌کرد و سپس محل تلاقی مدار دنباله‌دار و فضاپیما را پیدا می‌کرد. روزتا از جایگاه مداری خود به تصویربرداری از دنباله‌دار می‌پرداخت و فرودگر فیلائه نیز اطلاعات سطحی را جمع‌آوری کرده و اطلاعات ارزشمند و جدیدی را در مورد ۶۷ P برای درک بهتر دانشمندان از دنباله‌دارها ارسال کرد.

این دنباله‌دار در حال حاضر به سمت دورترین نقطه از خورشید در مدار خود در حال حرکت است. در این فاصله، سلول‌های خورشیدی روزتا کمترین میزان دریافت نور را داشته و انرژی آن کاهش خواهد یافت. یکی از گزینه‌های تیم قرار دادن این فضاپیما در حالت خواب زمستانی بود اما هیچ ضمانتی وجود ندارد که روزتا بتواند نیروی کافی برای گرم ماندن را حفظ کند.

از این رو محققان تصمیم گرفتند که در آن زمان، ماموریت را به پایان برسانند. البته برخورد عمدی این مدارگرد با سطح دنباله‌دار بسیار پیچیده است. پس از برخورد با سطح دنباله‌دار، روزتا دیگر قادر به برقراری ارتباط با زمین نخواهد بود. اما دانشمندان به فعالیت‌های علمی خود در مورد این ماموریت ادامه خواهند داد.

منبع:خبر آنلاین

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.