تعیین تاریخ خودکشی فضاپیمای روزتا پس از سفری ۱۲ ساله

پس از سفری ۱۲ ساله و پر هیجان قرار است به گزارش ایسنا،آژانس فضایی اروپا در روز ۳۰ سپتامبر (نهم مهر) فضاپیمای روزتا را وادار به خودکشی در دنباله‌دار ۶۷ P/Churyumov-Gerasimenko کند. تعیین تاریخ خودکشی فضاپیمای روزتا پس از سفری ۱۲ ساله

در پائیز، این مدارگرد به فرودگر فیلائه در سطح دنباله‌دار خواهد پیوست اما مانند آن از فرود نرمی برخوردار نخواهد بود. تیم روزتا قرار است این فضاپیما را به روی ۶۷P بکوبند و اطلاعات لحظه آخر و تصاویر وضوح بالای ارزشمند آن را جمع‌آوری کنند.

روزتا در دوم مارس ۲۰۰۴ به فضاپرتاب شد و در ششم اوت ۲۰۱۴ به این دنباله‌دار رسید که به عنوان دستاورد بزرگ قرن مشهور شد.

دنباله‌دار ۶۷P در یک مدار وسیع بیضوی حرکت می‌کند، از این رو آژانس فضایی اروپا باید سرعت سفر روزتا را به دقت محاسبه می‌کرد و سپس محل تلاقی مدار دنباله‌دار و فضاپیما را پیدا می‌کرد. روزتا از جایگاه مداری خود به تصویربرداری از دنباله‌دار می‌پرداخت و فرودگر فیلائه نیز اطلاعات سطحی را جمع‌آوری کرده و اطلاعات ارزشمند و جدیدی را در مورد ۶۷ P برای درک بهتر دانشمندان از دنباله‌دارها ارسال کرد.

این دنباله‌دار در حال حاضر به سمت دورترین نقطه از خورشید در مدار خود در حال حرکت است. در این فاصله، سلول‌های خورشیدی روزتا کمترین میزان دریافت نور را داشته و انرژی آن کاهش خواهد یافت. یکی از گزینه‌های تیم قرار دادن این فضاپیما در حالت خواب زمستانی بود اما هیچ ضمانتی وجود ندارد که روزتا بتواند نیروی کافی برای گرم ماندن را حفظ کند.

از این رو محققان تصمیم گرفتند که در آن زمان، ماموریت را به پایان برسانند. البته برخورد عمدی این مدارگرد با سطح دنباله‌دار بسیار پیچیده است. پس از برخورد با سطح دنباله‌دار، روزتا دیگر قادر به برقراری ارتباط با زمین نخواهد بود. اما دانشمندان به فعالیت‌های علمی خود در مورد این ماموریت ادامه خواهند داد.

منبع:خبر آنلاین

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .