سفینه «روزتا» روی شهاب سنگ فرود می آید

شمارش معکوس برای فرود آمدن سفینه فضایی «روزتا» بر روی شهاب سنگ آغاز شده است. سفینه «روزتا» روی شهاب سنگ فرود می آید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس محاسبات انجام گرفته، فضاپیمای «روزتا» آژانس فضایی اروپا بر روی یک شهاب سنگ فرود خواهد آمد.

سفینه «روزتا» که از اواخر سال ۲۰۱۴ میلادی در حال گردش به مدار یک شهاب سنگ است و بر اساس محاسبات صورت گرفته، در ۳۰ سپتامبر سال جاری میلادی بر روی آن فرود خواهد آمد که منجر به از کار افتادن کامل آن خواهد شد.

در واقع با این فرود، ماموریت «روزتا» با ۱۲ سالخدمت در آژانس فضایی اروپا به پایان خواهد رسید.

شهاب سنگی که سفینه فضایی «روزتا» در مدار آن قرار دارد، ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko نام دارد که در حال دور شدن از خورشید و رفتن به سمت سیاره مشتری است.

این یعنی، انرژی خورشیدی برای به کار انداختن «روزتا» رو به اتمام خواهد بود و قرار گرفتن این سفینه فضایی در مدار شهاب سنگ۶۷P باعث شده که «روزتا» در فاصله ۵۲۵ میلیون مایلی خورشید قرار بگیرد تا انرژی لازم برای پویا نگه داشتن خود را نداشته باشد که در نهایت ۳۰ سپتامبر بر روی شهاب سنگ۶۷P فرود می آید.

در حال حاضر فضاپیما «روزتا» به عنوان نخستین سفینه فضایی که در سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی موفق به قرار گرفتن در مدار یک شهاب سنگ شده است.