کشف گرداب تاریکی به اندازه قاره آمریکا در سیاره نپتون

محققان با بررسی تصاویر تلسکوپ هابل موفق به کشف توفان جدیدی در سیاره نپتون شدند که ماه گذشته رخ داده بود. کشف گرداب تاریکی به اندازه قاره آمریکا در سیاره نپتون

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، همانطور که ناسا به تازگی تائید کرده، ستاره‌شناسان با بررسی داده‌های تلسکوپ در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی یک لکه تاریک جدید را روی نپتون شناسایی کردند که سومین نمونه کشف شده از زمان شناسایی نخستین مورد در سال ۱۹۸۹ توسط فضاپیمای وویجر ۲ به شمار می‌رود. اندازه این لکه به قدری بزرگ است که می‌تواند قاره آمریکا را در آن جای داد.

لکه‌های تاریک یا گرداب‌ها در حقیق سیستم‌های آب‌وهوایی پرفشار هستند و با ابرهای درخشانی از بلورهای متان همراه هستند که بنظر می‌رسد در زمان بالا کشیده شدن هوای اطراف در گرداب شکل می‌گیرند.

در کشف جدید نیزمحققان ابتداتوانستند این ابرها را تشخیص بدهند و سپس لکه تاریک را مشاهده کنند .

مایک وانگ، محقق دانشگاه کالیفرنیا در برکلی اظهار کرد: گرداب‌های تاریک مانند کوهستان‌های گازی لنزی شکل در جو گسترش می‌یابند. ابرهای همراه آن‌ها نیز مشابه ابرهای وابسته به کوه‌شناسی هستند که به شکل پنکیک در بالای کوههای زمینی قرار می‌گیرند.

این لکه‌های تیره مانند سیستم‌های آب‌وهوایی زمین بطور مداوم از نظر اندازه‌، شکل و ثبات تغییر می‌کنند، اما بر خلاف زمین، آن‌ها می‌توانند برای سال‌ها باقی بمانند. گرداب شناسایی شده توسط وویجر ۲ در حقیقت به اندازه خود زمین بود.

همچنین اخبار جدید حاکی از آن است که ناسا تصمیم دارد عملیات علمی تلسکوپ فضایی هابل را تمدید کند. با این کار، هابل تا حداق ۳۱ ژوئن ۲۰۲۱ به کار خود ادامه خواهد داد. البته ناسا بر این باور است که این تلسکوپ به دلیل ارتقاهای انجام شده توسط فضانوردان شاتل در سال ۲۰۰۹، می‌تواند به عنوان یک رصدخانه عالی همه منظوره تا دهه ۲۰۲۰ به کار خود ادامه دهد.

در سال ۲۰۱۸، تلسکوپ فضایی جیمز وب به هابل خواهد پیوست و به عنوان رصدخانه شاخص جدید در فضا به کار خواهد پرداخت.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.