کشف گرداب تاریکی به اندازه قاره آمریکا در سیاره نپتون

محققان با بررسی تصاویر تلسکوپ هابل موفق به کشف توفان جدیدی در سیاره نپتون شدند که ماه گذشته رخ داده بود. کشف گرداب تاریکی به اندازه قاره آمریکا در سیاره نپتون

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، همانطور که ناسا به تازگی تائید کرده، ستاره‌شناسان با بررسی داده‌های تلسکوپ در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی یک لکه تاریک جدید را روی نپتون شناسایی کردند که سومین نمونه کشف شده از زمان شناسایی نخستین مورد در سال ۱۹۸۹ توسط فضاپیمای وویجر ۲ به شمار می‌رود. اندازه این لکه به قدری بزرگ است که می‌تواند قاره آمریکا را در آن جای داد.

لکه‌های تاریک یا گرداب‌ها در حقیق سیستم‌های آب‌وهوایی پرفشار هستند و با ابرهای درخشانی از بلورهای متان همراه هستند که بنظر می‌رسد در زمان بالا کشیده شدن هوای اطراف در گرداب شکل می‌گیرند.

در کشف جدید نیزمحققان ابتداتوانستند این ابرها را تشخیص بدهند و سپس لکه تاریک را مشاهده کنند .

مایک وانگ، محقق دانشگاه کالیفرنیا در برکلی اظهار کرد: گرداب‌های تاریک مانند کوهستان‌های گازی لنزی شکل در جو گسترش می‌یابند. ابرهای همراه آن‌ها نیز مشابه ابرهای وابسته به کوه‌شناسی هستند که به شکل پنکیک در بالای کوههای زمینی قرار می‌گیرند.

این لکه‌های تیره مانند سیستم‌های آب‌وهوایی زمین بطور مداوم از نظر اندازه‌، شکل و ثبات تغییر می‌کنند، اما بر خلاف زمین، آن‌ها می‌توانند برای سال‌ها باقی بمانند. گرداب شناسایی شده توسط وویجر ۲ در حقیقت به اندازه خود زمین بود.

همچنین اخبار جدید حاکی از آن است که ناسا تصمیم دارد عملیات علمی تلسکوپ فضایی هابل را تمدید کند. با این کار، هابل تا حداق ۳۱ ژوئن ۲۰۲۱ به کار خود ادامه خواهد داد. البته ناسا بر این باور است که این تلسکوپ به دلیل ارتقاهای انجام شده توسط فضانوردان شاتل در سال ۲۰۰۹، می‌تواند به عنوان یک رصدخانه عالی همه منظوره تا دهه ۲۰۲۰ به کار خود ادامه دهد.

در سال ۲۰۱۸، تلسکوپ فضایی جیمز وب به هابل خواهد پیوست و به عنوان رصدخانه شاخص جدید در فضا به کار خواهد پرداخت.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .