پرتاب همزمان ۲۰ ماهواره به فضا در هند

آژانس فضایی ملی هند اعلام کرد که این کشور با پرتاب همزمان ۲۰ ماهواره به فضا به رکورد جدیدی در تاریخ صنایع فضایی خود دست پیدا کرده است. پرتاب همزمان ۲۰ ماهواره به فضا در هند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) در بیانیه‌ای نوشت موشک ماهواره‌بر PSLV-C۳۴ را از مرکز فضایی «ساتیش داوان» واقع در جزیره «سریهاریکوتا» در ساحل شرقی هند به فضا پرتاب کرده است.

این ماهواره‌بر ۳۲۰ تنی از دومین سکوی پرتاب این مرکز به فضا پرتاب شد و جدیدترین ماهواره رصد زمین هند به نام ماهواره کارتوسَت-۲ را به همراه ۱۹ ماهواره‌ دیگر به مدار زمین منتقل کرد.

در بیانیه ایسرو آمده است: «وزن مجموع ۲۰ ماهواره سوار بر ماهواره‌بر هندی هزار و ۲۸۸ کیلوگرم بوده است».

رکورد پرتاب همزمان ماهواره با استفاده از یک موشک در اختیار روسیه است؛ این کشور توانست در سال ۲۰۱۴ با یک موشک ۳۷ ماهواره را در مدار زمین قرار دهد و ناسا نیر با پرتاب همزمان ۲۹ ماهواره در رده دوم قرار دارد.

هند که برای به دست آوردن سهم بیشتر در بازار پرتاب ماهواره به فضا با رقبای اصلی خود به شدت در رقابت است، به برنامه فضایی کم هزینه شهرت دارد.

این کشور ماه گذشته با هزینه‌ای به ارزش تنها ۱۴ میلیون دلار اولین فضاپیمای کوچک خود را به فضا پرتاب کرد.

هند در سال ۲۰۱۳ نیز اولین پرتاب یا راکت بدون سرنشین خود را با هزینه ۷۳ میلیون دلار در مدار مریخ قرار داد؛ این رقم در مقایسه با بودجه ۶۷۱ میلیون دلاری ناسا در پروژه کاوشگر «ماون» بسیار ناچیز است.