کشف سارق آب در منظومه شمسی

دانشمندان متوجه شدند که چگونه اقیانوسهای زهره به عنوان سیاره دوقلوی زمین خالی از آب شده است. کشف سارق آب در منظومه شمسی

به گزارش خبرگزاری مهر، ونوس یا زهره همواره مورد توجه دانشمندان علوم فضایی قرار داشته است. این توجه عمدتا به دلیل شباهتهای زیادی آن با زمین بوده است. اکنون تازه ترین بررسی ها درباره این سیاره نشان می دهد که فرآیند طبیعی موسوم به «باد الکتریکی» عامل ناپدید شدن آب از سطح آن بوده است.

این یافته جدید نشان می دهد که باد الکتریکی را باید به عنوان عامل اصلی ناپدید شدن اقیانوس های زهره دانست.

این یافته با استفاده از کاوشگر Venus Express به دست آمده است. این مأموریت به آژانس فضانوردی اروپا (اسا) تعلق داشته و محققانی از ناسا نیز در آن حضور دارند.

یکی از محققان آژانس فضانوردی آمریکا در مرکز پرتابهای فضایی گادارد می گوید: این یک کشف مهم و حتی شوکه کننده است. ما هیچ وقت تصور نمی کردیم که یک باد الکتریکی تا این حد قدرتمند باشد که اکسیژن را از اتمسفر به سمت خود کشیده و آن را راهی فضا کند.

اکنون دانشمندان علوم فضایی به این نتیجه رسیده اند که باید بر روی باد الکتریکی به عنوان عامل اصلی ناپدید شدن آب از سیارات قابل سکونت حساب ویژه ای باز کنند.

نتایج و جزئیات بیشتر این یافته در ژورنال تخصصی Geophysical Research Letters منتشر شده است.

سیاره زهره از جهات زیادی به زمین شباهت دارد که از جمله آنها می توان به اندازه و جاذبه اشاره کرد. همچنین شواهد زیادی در دست است که نشان می دهند در گذشته های بسیار دور این سیاره مقادیر قابل توجهی آب وجود داشته است.