کشف سارق آب در منظومه شمسی

دانشمندان متوجه شدند که چگونه اقیانوسهای زهره به عنوان سیاره دوقلوی زمین خالی از آب شده است. کشف سارق آب در منظومه شمسی

به گزارش خبرگزاری مهر، ونوس یا زهره همواره مورد توجه دانشمندان علوم فضایی قرار داشته است. این توجه عمدتا به دلیل شباهتهای زیادی آن با زمین بوده است. اکنون تازه ترین بررسی ها درباره این سیاره نشان می دهد که فرآیند طبیعی موسوم به «باد الکتریکی» عامل ناپدید شدن آب از سطح آن بوده است.

این یافته جدید نشان می دهد که باد الکتریکی را باید به عنوان عامل اصلی ناپدید شدن اقیانوس های زهره دانست.

این یافته با استفاده از کاوشگر Venus Express به دست آمده است. این مأموریت به آژانس فضانوردی اروپا (اسا) تعلق داشته و محققانی از ناسا نیز در آن حضور دارند.

یکی از محققان آژانس فضانوردی آمریکا در مرکز پرتابهای فضایی گادارد می گوید: این یک کشف مهم و حتی شوکه کننده است. ما هیچ وقت تصور نمی کردیم که یک باد الکتریکی تا این حد قدرتمند باشد که اکسیژن را از اتمسفر به سمت خود کشیده و آن را راهی فضا کند.

اکنون دانشمندان علوم فضایی به این نتیجه رسیده اند که باید بر روی باد الکتریکی به عنوان عامل اصلی ناپدید شدن آب از سیارات قابل سکونت حساب ویژه ای باز کنند.

نتایج و جزئیات بیشتر این یافته در ژورنال تخصصی Geophysical Research Letters منتشر شده است.

سیاره زهره از جهات زیادی به زمین شباهت دارد که از جمله آنها می توان به اندازه و جاذبه اشاره کرد. همچنین شواهد زیادی در دست است که نشان می دهند در گذشته های بسیار دور این سیاره مقادیر قابل توجهی آب وجود داشته است.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.