شبیه ‌ساز نرم افزاری سامانه ستاره یاب نصیر ۱ طراحی شد

محققان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شبیه ‌ساز نرم افزاری سامانه ستاره یاب نصیر ۱ را به منظور تعیین موقعیت در طول روز با حمایت ستاد توسعه هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی کردند. شبیه ‌ساز نرم افزاری سامانه ستاره یاب نصیر ۱ طراحی شد

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان این دانشگاه در ادامه توسعه سامانه ناوبری نجومی نصیر ۱ موفق به توسعه عملکرد این سامانه شدند؛ در این پژوهش همزمان با تعیین وضعیت سامانه هوایی، ستاره یاب نصیر ۱ قادر خواهد بود تا تعیین موقعیت را با دقت مناسبی انجام دهد.

از مهمترین مزایای این سامانه جایگزینی سیستم موقعیت یابی جهانی به صورت غیرفعال است، تعیین موقعیت در ادامه تعیین وضعیت با استفاده از اطلاعات زمان و شیب افق محلی، دقیق‌ترین سامانه‌ تعیین وضعیت ماهواره‌ها و ماهواره‌برها (دقتی بهتر از ۳۰ ثانیه قوسی در هر سه کانال)، تعیین موقعیت با دقتی بهتر از ۲ متر در شرایط مشاهده سرسو (azimuth)، جایگزینی غیرفعال برای سامانه موقعیت یاب جهانی GPS، بدون تاثیر از اختلالات خارجی نیز از دیگر مزیت های این سامانه عنوان شده است.

ابزار کمک ناوبری برای اصلاح اطلاعات وضعیت سیستم ناوبری اینرسی روی ماهواره‌ها، تعیین وضعیت ماهواره یا ماهواره بر در حالت گمشده در فضا، امکان تعیین وضعیت و موقعیت در زمان کوتاه (بهتر از ۲ هرتز)، وزن کم، توان مصرفی پایین و قابلیت مجتمع شدن با سایر سیستم‌ های ناوبری و تصویربرداری در طول موج مادون قرمز به منظور عملکرد در روز و شب دیگر مزایای این طرح است.

بهره‌برداران بالقوه این طرح نیز شامل سازمان صنایع هوایی کشور، پروژه جنگنده به منظور جایگزینی GPS، سازمان صنایع دفاع (ساصد) به منظور تعیین موقعیت و شمال یابی روی زمین و توپخانه‌های ارتش، سازمان صنایع هوافضا برای تعیین موقعیت و شمال یابی موشکی و بالستیک، نیروی دریایی ارتش و سپاه به منظور موقعیت یابی ناوهای جنگنده و تمام سازمان‌های نیازمند به موقعیت یابی که در حال حاضر از اطلاعات GPS استفاده می کنند، می‌شوند.

شبنم یزدانی، یکی از محققان طرح شبیه‌ساز نرم افزاری سامانه ستاره یاب نصیر ۱ در خصوص وضعیت این سامانه در دیگر کشورها، گفت: تاکنون کشورهای آمریکا، کانادا، چین و فرانسه در این زمینه تحقیقاتی داشته اند و یک شرکت آمریکایی نیز ادعای ساخت و فروش آن را نیز دارد اما در منطقه هیچ کشوری در این زمینه ورود نکرده و ایران اولین کشور است.

وی در مورد علت تولیدنشدن نمونه ساخت این سامانه در کشور، توضیح داد: با توجه به اینکه تامین قطعات این سامانه در این فاز از طرح، هزینه بر است، تاکنون ساخت آن صورت نگرفته و فقط ساخت شبیه ساز آن به اتمام رسیده که در صورت تامین هزینه می توانیم سیستم را نیز بسازیم.

یزدانی گفت: با بررسی های صورت گرفته به این نتیجه رسیده ایم که امکان ساخت این سامانه و فناوری آن در کشور فراهم است؛ از این رو امیدوار هستیم با حمایت های آتی بتوانیم نمونه ساخته شده ای از این سامانه را تولید کنیم.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .