سرعت انبساط جهان فراتر از تصورات پیشین

ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل ناسا در کشفی چشمگیر دریافته‌اند که جهان پنج تا ۹ درصد سریعتر از حد انتظار منبسط می‌شود. سرعت انبساط جهان فراتر از تصورات پیشین

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از اسپیس، توضیحات احتمالی کمی برای این سرعت بیش از حد کیهان وجود دارد. یک احتمال این است که انرژی تاریک که در حال حاضر به تسریع سرعت جهان مشهور است، ممکن است کهکشان‌ها را با قدرت بیش از تصور پیشین از هم دور می‌کند.

این کشف مهم می‌تواند سرنخ مهمی در درک این بخشهای اسرارآمیز جهان مانند ماده تاریک، انرژی تاریک و تابش تاریک باشد که ۹۵ درصد همه چیز را تشکیل داده و نور منتشر نمی‌کنند.

محققان این کشف را با اصلاح فوق‌العاده دقیق سرعت فعلی انبساط جهان انجام داده و میزان عدم قطعیت را تا ۲.۴ درصد کاهش دادند.

آن‌ها برای این کار به بررسی کهکشان‌هایی پرداختند که از هر دو ستارگان قیفاووسی و ابرنواخترهای نوع Ia برخوردار بودند.

ستارگان قیفاووسی با سرعتی مطابق با درخشش واقعی آن‌ها تکان می‌خورند که می‌توان از مقایسه آن با درخشش مشاهده شده از آن‌ها در زمین برای تعیین فاصله دقیق این اجسام استفاده کرد.

ابرنواخترهای Ia به ستارگان منفجر شده‌ای گفته می‌شوند که از درخشش مشابهی برخوردارند و به این دلیل از فواصل طولانی‌تر نیز قابل تشخیص هستند.

محققان با سنجش حدود ۲۴۰۰ ستاره قیقاووسی در ۱۹ کهکشان و مقایسه درخشش قابل مشاهده هر دو ستاره، توانستند درخشش واقعی آن‌ها را با دقت اندازه‌گیری کرده و فاصله حدود ۳۰۰ ابرنواختر نوع Ia را در کهکشان‌های دوردست محاسبه کنند.

آن‌ها این فواصل را با انبساط فضایی که با نور برجا مانده از کهکشان‌های در حال دورشدن اندازه‌گیری شده بود، مقایسه کردند.

ستاره‌شناسان این دو مقدار را برای محاسبه میزان سرعت انبساط جهان با زمان یا ثابت هابل استفاده کردند. آن‌ها میزان ثابت هابل را تا ۷۳.۲ کیلومتر بر ثاینه بر مگاپارسک ارتقا دادند. هر مگاپارسک معادل ۳.۲۶ میلیون سال نوری است.

میزان جدید به این معنی است که فاصله بین اجسام کیهانی در ۹.۸ میلیارد سال آینده دوبرابر خواهد شد.

سنجش‌های تابش بازمانده از انفجار بزرگ (بیگ‌بنگ) توسط کاوشگر ناهمسانگرد ریزموج ویلکسون و ماهواره پلانک، پیش‌بینی‌هایی انجام دادند که به ترتیب پنج و ۹ درصد کوچکتر از ثابت هابل هستند.

یکی از احتمالات دیگر این انبساط این است که کیهان از ذره زیراتمی جدیدی در تاریخ ابتدایی خود برخوردار بوده که نزدیک سرعت نور حرکت می‌کرده است. چنین ذرات پرسرعتی را بطور کلی "تابش تاریک" می‌نامند و ذرات شناخته‌ شده‌ نوترینوها نیز جزو آن‌ها هستند.

جهان پرسرعت‌تر می‌تواند به ستاره‌شناسان بگوید که نظریه گرانش آلبرت اینشتین ناقص بوده است.

این یافته‌ها در مجله Astrophysical منتشر شده است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.