صدای قدیمی ترین ستاره ها در کهکشان راه شیری ضبط شد

ستاره شناسان صدای برخی از قدیمی ترین ستاره ها در کهکشاه راه شیری را ضبط کردند.این دستاورد محققان دانشگاه بیرمنگهام دیروز (دوشنبه) در ماهنامه Royal Astronomical Society منتشر شد. صدای قدیمی ترین ستاره ها در کهکشان راه شیری ضبط شد

پژوهشگران دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه بیرمنگهام از تشخیص نوسانات رزونانس صوتی ستاره ها در خوشه M۴، یکی از قدیمی ترین خوشه های شناخته شده ستاره ها در کهکشان راه شیری که حدود ۱۳ میلیارد سال سن دارد، خبر داده اند.

آنها با استفاده از داده های ماموریت کپلر/کا۲ (Kepler/K۲) سازمان فضایی آمریکا (ناسا) و با استفاده از روشی به نام اخترلرزه شناسی، نوسانات روزنانس ستاره ها را مطالعه کردند.

این نوسانات موجب تغییرات بسیار ناچیز و یا ایجاد پالس ها در روشنایی می شود و توسط اصواتی ایجاد می شوند که در داخل ستاره ها به دام افتاده اند.

با اندازه گیری اصوات در این' موسیقی ستاره ای' ، تشخیص جرم و سن هر یک از ستاره ها میسر می شود.

این کشف زمینه استفاده از اخترلرزه شناسی را برای مطالعه تاریخ بسیار اولیه کهکشان راه شیری فراهم می سازد.

دکتر آندریا میگلیو از دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه بیرمنگهام که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، با ابراز شگفتی از شنیدن صدای قدیمی ترین ستارگان، گفت: ستاره هایی که مورد مطالعه قرار دادیم، در واقع فسیل های زنده از زمان شکل گیری کهکشان راه شیری هستند و اکنون امیدواریم که بتوانیم از اسرار چگونگی تشکیل و تکامل کهکشان های مارپیچی، مانند کهکشان راه شیری پرده برداریم.

منبع:ایرنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .