پرتاب موفق نمونه اثبات فناوری حامل برگشت‌پذیر هند

سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO)، در تلاش برای دستیابی به فضا، اولین نمونه اثبات فناوری حامل بازگشت‌پذیر بومی این کشور (RLV-TD) را با موفقیت پرتاب کرد. پرتاب موفق نمونه اثبات فناوری حامل برگشت‌پذیر هند

با پرتاب این حامل که تمامی مراحل ساخت آن در کشور هند انجام شده است، سازمان تحقیقات فضایی این کشور برای اولین بار اقدام به پرتاب نمونه اثبات فناوری فضاپیمای بومی دارای باله‌های دلتا(سه‌گوش) نموده است. در حالی که کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه و ژاپن از مدت‌ها پیش، استفاده از حامل بازگشت‌پذیر بال‌دار را کنار گذاشته‌اند، دانشمندان هند باور دارند استفاده از چنین حامل‌هایی موجب کاهش چشمگیر هزینه‌های پرتاب ماهواره خواهد شد.

قرار است نمونه اصلی این حامل توانایی حمل ماهواره به مدار اطراف زمین و بازگشت دوباره به جو را داشته باشد.

پرتاب موفق نمونه اثبات فناوری حامل برگشت‌پذیر هند

در ساعت ۷ بامداد روز دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵، حامل همراه با یک باستر موشکی پرتاب و در ارتفاع ۵۰ کیلومتری از آن جدا شد. فضاپیمای بال‌دار RLV-TD ۲۰ کیلومتر دیگر بالا رفت و پس از آن فرود خود را آغاز نمود. این حامل با سرعت مافوق صوت ۵ ماخ به جو زمین بازگشت و در خلیج بنگال فرود آمد. این آزمایش پرواز مافوق صوت، حدود ده دقیقه از زمان پرتاب تا فرود به‌طول انجامید.

مسئولان سازمان فضایی هند با اشاره به اینکه حامل در سلامت کامل در دریا شناور است اظهار نمودند قرار نیست فضاپیما از دریا بازیابی شود. این تجربه موفق هند، اولین گام‌های این کشور در مسیر توسعه حامل‌های برگشت‌پذیر به شمار می‌رود.

پیش از دستیابی به حاملی از این نوع که قادر باشد ماهواره‌ها را به مدار انتقال بدهد، لازم است نمونه‌های اثبات فناوری دیگری نیز پرتاب بشوند. در حقیقت RLV-TD بخشی از سری مأموریت‌های اثبات فناوری است که برای ساخت حامل‌های مداری کاملاً برگشت‌پذیر انجام می‌شوند.

در این راستا، به نکاتی چند در مورد این پروژه اشاره می‌شود:

۱.    با توجه به اینکه حامل برای غوطه‌ور شدن در آب طراحی نشده بوده است، به احتمال زیاد متلاشی شده و امکان بازیابی آن وجود ندارد.
    ۲.    دانشمندان هندی بر این باورند که استفاده از این حامل هزینه‌های پرتاب ماهواره را تا ده برابر کاهش خواهد داد.
    ۳.    وزن ۷۵/۱تنی و طول ۵/۶ متری این فضاپیما برابر با وزن و طول یک خودروی شاسی‌بلند (SUV) متوسط است.
    ۴.    حدود ۶۰۰ مهندس و دانشمند در این پروژه فعالیت داشته‌اند.
    ۵.    هزینه انجام این پروژه بیش از ۹۵ کرور اعلام شده است.
    ۶.    دانشمندان هندی از سرامیک‌های سیلیکای سبک و مقاوم به حرارت در قسمت زیرین فضاپیما استفاده کرده‌‌اند تا بتواند حرارت زیاد ناشی از ورود به جو را تحمل نماید.
    ۷.    ساخت حامل نهایی حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال زمان خواهد برد.

منبع خبر ۱: www.thebetterindia.com
    منبع خبر ۲: www.thehindu.com

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .