بهترین فرصت/مریخ را ببینید

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دوشنبه ۱۰ خرداد سیاره سرخ مریخ مقارن با غروب آفتاب طلوع می کند و در نیمه شب میانه آسمان دیده می شود. بهترین فرصت/مریخ را ببینید

مهندس مسعود عتیقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: سیاره سرخ بهرام دوم خردادماه ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه به وضعیت مقابله رسید. در این وضعیت، زمین بین مریخ و خورشید قرار داشت که کمترین فاصله سیاره سرخ با زمین است.

وی ادامه داد: این حالت بهترین شرایط رصدی جرم مذکور از طریق تلسکوپ است و تا جمعه ۱۴ خرداد، این سیاره به صورت ستاره بسیار پرنور به رنگ زرد – نارنجی قابل مشاهده است که این شرایط را تقریبا در سال جدید حفظ می کند.

عتیقی افزود: امروز دوشنبه ۱۰ خرداد این سیاره مقارن با غروب آفتاب، طلوع می کند و در نیمه شب در میانه آسمان (سمت جنوب کره آسمان) دیده می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال قدر روشنایی این سیاره ۲.۱- و یا به عبارتی دو برابر سیاره پر نور آسمان ستاره تیشتر(شعرای یمانی) و یا همان شباهنگ خواهد بود.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، ساعت ۲:۰۵ بامداد سه شنبه ۱۱ خرداد، سیاره سرخ بهرام به کمترین فاصله با زمین می رسد و در این لحظه ۷۵.۳ میلیون کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت.

عتیقی خاطرنشان کرد: سیاره بهرام در شهریور ۱۳۸۲ به کمترین فاصله یعنی ۵۵.۷ میلیون کیلومتری زمین رسید و نزدیکی امسال نیز می تواند بسیار قابل توجه باشد.

وی افزود: در هفته ها و ماه های پس از مقابله (اوایل خرداد۹۵ به بعد)، سیاره سرخ جرم آسمانی ثابت شبانگاهی برای رصدگران خواهد بود.

عتیقی افزود: با عقب افتادن این سیاره از زمین، به مرور شدت درخشش سیاره سرخ پایین می آید. همچنین در این شب سیاره حلقه بر گردن کیوان همنشین ماه در برج مار (بین صورت های کژدم وکمان) است.

زمین و مریخ سیاره های همسایه هستند که از یک مدار گردشی دقیق پیروی نمی‌ کنند و به دلیل کشش گرانشی، شکل مدارهای آنها دائما تغییر می‌کند.

این سیاره ها به طور دوره‌ای هر ۲۶ ماه یکبار به نزدیکی هم می‌ رسند اما فاصله این نزدیکی به دلیلی مدار بیضوی هر دو فرق می‌ کند.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.