فضانوردان با معضل عطسه و سرفه چه می‌کنند؟

به رغم اینکه در فیلم‌های علمی-فضایی فضانوردان هیچ وقت عطسه نمی‌کنند اما در دنیای واقعی این طور نیست. آن‌ها عطسه می‌کنند و آب بینی‌شان هم سرازیر می‌شود. فضانوردان با معضل عطسه و سرفه چه می‌کنند؟

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)-منقطه خراسان و به نقل از هو استاف ورکز، فضاپیمای آپولو که فضانوردان آمریکایی را در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به ماه فرستاد یک فضایپمای پیشرفته با انبوهی از پیچ‌ها، سیم‌ها و مدارها بود.

با این حال سخت است تصور کنیم که سه مرد تقریبا ۱۱ روز را در اتاقک این فضاپیما در داخل یک کپسول فضایی کوچک سپری کردند. حالا تصور کنید که هر سه فضانورد داخل آن به طور همزمان بیمار شوند و شروع به عطسه و سرفه کنند. اما این چیزی بود که در سال ۱۹۶۸ وقتی که کارکنان آپولو ۷ فضاپیما را در مدار زمین امتحان می‌کردند اتفاق افتاد. فرانک بورمن در آپولو ۸ در اولین ماموریت فضایی انسانی به ماه استفراغ کرد و دچار اسهال شد.

تمام این حوادث در محدوده فضاپیما یا در جریان قدم‌زنی در فضا در حالی که فضانوردان کلاه ایمنی بر سر دارند رخ می‌دهد. چیزهایی که باعث می‌شود یک فضانورد در فضا عطسه کند درست همان‌هایی است که باعث عطسه کردن ما بر روی زمین می‌شود.

عطسه کردن اصلا چیز بدی نیست، بلکه حفره‌های بینی را با جریانی از آب و موکوس تمیز می کند و مثل سرفه و استفراغ باعث می‌شود بدن ما از شر چیزهایی که ما را بیمار می‌کنند راحت شود. با این حال عطسه تا انداز‌ه‌ای ناخوشایند است و در فضا حتی ناخوشایندتر هم می‌شود. به این دلیل که کپسول فضایی و ایستگاه‌های فضایی مثل پتری دیش‌های میکروگراویتی غول‌پیکر هستند. شرایط اقامتگاه همراه با میکروگراویتی یک محل مطلوب برای میکروب‌ها فراهم می‌کند.

محققان می‌گویند عطسه‌ها و سرفه‌ها می‌توانند برای یک ماموریت فضایی طولانی مدت فاجعه بار باشند. یک بیماری یا عفونت دوره‌ای طولانی مدت در یک فضانورد می‌تواند به سادگی در فضای بیرونی مجددا بیدار شده و کل کارکنان را درگیر کند.

دیو ولف که یک فضانورد کهنه‌کار است تاکنون چندین بار در حالی که در خارج از سفینه فضایی بین‌المللی پرسه می‌زده عطسه کرده است. او می‌گوید وقتی مجبورید عطسه کنید بهتر است سر خود را کج کنید و گرنه دید خود را از دست می‌دهید و بعد از آن هیچ راهی برای تمیز کردن شیشه کلاه خود ندارید!

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.